https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Marjanu Kardinarju najvišje priznanje Pomurske turistične zveze

Murska Sobota, 13.12.2017 ob 15:00  

Včeraj je v Hotelu Diana v Murski Soboti potekalo 22. Srečanje turističnih delavcev Pomurja, na katerem je Pomurska turistična zveza podelila priznanja, plakete in kipec štorklje najzaslužnejšim na področju turizma. Najvišje priznanje na področju turizma, kipec štorklje, je prejel Marjan Kardinar.  

Navzoče na prireditvi so nagovorili Barbara Kolenc, predsednice Pomurske turistične zveze, murskosoboški župan dr. Aleksander Jevšek in Peter Misja, predsednik Turistične zveze Slovenije.  

Letošnji prejemnik najvišjega priznanja na področju turizma, kipca štorklje, je prejel Marjan Kardinar, ki se poleg profesionalnega dela na področju turizma, udejstvuje tudi prostovoljno.

V obrazložitvi podelitve priznanja so povedali, da si je Kardinar že od nekdaj prizadeval za povezovanje akterjev turizma, deloval na različnih področjih turizma in ustvaril veliko uspešnih in prepoznavnih zgodb. "Njegov vir energije nikoli ne usahne, vedno znova najde nove izzive, ki se jih loteva pogumno in predano. Še najbolj bi ga lahko opisala beseda vztrajnost, saj vsakič znova zastavljene cilje vedno znova tudi doseže. V ovirah vidi izziv, zato ni čudno, da je zaslužen za ustvaritev turistične zgodbe in turistične točke, ki že vrsto let kraljuje kot ena izmed najbolj prepoznavnih in obiskanih turističnih točk Pomurja. Več kot 50.000 obiskovalcev letno prihaja po pozitivno, prijazno energijo, ki ne veje le iz ljudi, ampak tudi iz posebnega kotička v Pomurju, Bukovniškega jezera pri Dobrovniku. Že od nekdaj je s srcem vpet v delovanje Pomurske turistične zveze, zelo aktiven je tudi pri Turistični zvezi Slovenije, nekoč kot predsednik Skupnosti objezerskih krajev Slovenije, že od nekdaj kot zagnan prostovoljec in predsednik Turističnega društva Dobrovnik. Glas o Pomurju in Sloveniji ponaša v svet prek Društva oračev Pomurja in Slovenije. Blizu mu je tudi vinski turizem, je član Elan Slovenskega reda vitezov Vina, prepoznal je tudi pomembnost zaščitenega območja Goričkega, zato je že od nekdaj pomemben del razvoja in delovanja Krajinskega parka Goričko. Kot strasten kolesar se trudi za razvoj aktivnega turizma in je pobudnik marsikatere kolesarske prireditve. Sodelovanje z občinami, različnimi organizacijami in društvi v Pomurju, Sloveniji in po svetu je posledica njegove odprtosti, angažiranosti in večni želji po boljšem jutri".

Zlato jubilejno priznanje sta prejeli Turistično društvo Negova Ivanjci in Turistično narodopisno društvo Razkrižje. Srebrno jubilejno priznanje pa so prejela Turistično društvo Bratonci, Kulturno turistično društvo Puconci ter Turistično kulturno in športno društvo Pečarovci. Pisno zahvalo je prejelo Turistično društvo Brod Melinci.

Posebno priznanje in zahvalo za delovanje na področju turizma je ob 50-letnici delovanja prejel kolektiv Hotela Diana.

Priznanja za prostovoljno delo na področju turizma so prejeli Turistično društvo Martin Martjanci, Društvo vinogradnikov Kapelsko-Radgonskih goric, Robert Jurak, Danilo Janasik in Viktor Zamuda.

Za profesionalno delo na področju turizma pa so priznanje prejeli Mojca Makovec Haložan, Živalski vrt Sikalu, Jožef Pozderec in Turistična kmetija  Tompa.

Plaketo Pomurske turistične zveze so prejele Bioterme Mala Nedelja in Nikolaj Szepessy. Bioterme Mala Nedelja so prvi ponudnik v Pomurju z znakom za okolju prijazne turistične namestitve Eko Marjetico, s čimer so se zavezali, da bodo sledili trajnostnemu razvoju turizma. So tudi prvi in edini ponudnik v Pomurju, ki gostom ponuja edinstven koncept doživetij, bivanja in preživljanja časa sredi lepe prleške narave s tako imenovano glamping turistično ponudbo. Drugi prejemnik plakete je Nikolaj Szepessy, ki je aktivno vključen v turistično in kulturno dogajanje v beltinski občini. Brez njega bi bile muzejske zbirke in muzeji veliko bolj skromni kot so, obenem pa je takšna naklonjenost do varstva kulturne dediščine primer najboljše možne prakse, so povedali v obrazložitvi priznanja.

Več fotografij v spodnji galeriji…

 

 

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      14.12.2017 ob 9:14 kupinar gost

      Joj ,joj Kardinar boug pomagaj

      15 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      14.12.2017 ob 13:15 prekmurec gost

      Čestitke vsem, še posebej Kardinarju, ki je eden redkih, ki se s srcem trudi za dobrobit ljudi.

      1 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      14.12.2017 ob 16:04 juda iškarjot gost

      Ka je pa na Bükovnici z tistimi tako znanimi zdravilnimi točkami z katerimi so ljudi zavajali da so baje šli tja z berglami domov pa brezi in slepi so spregledali ter hromi začeli hoditi ?

      9 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        16.12.2017 ob 21:25 KARI gost

        VSE TO JE ZAJEBAL KARDINAR ,KI JE VSE SKOMERCIALIZIRAL..ŠE VODO JE HOTEL ODAJATI ,,MUDONJA...

        0 1 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.