https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Štefanov blagoslov konj v Križevcih pri Ljutomeru

Križevci pri Ljutomeru, 27.12.2017 ob 10:00  

Včeraj, 26 decembra, je KUD Križevci v sodelovanju s Konjeniškim klubom Križevci, Župnijskim uradom in Občino Križevci pripravil tradicionalno blagoslovitev konjev ob prazniku Sv. Štefana, zavetnika konjev.



Blagoslov s priprošnjo za zdravje konj in njihovih gospodarjev križevskega župnika g. Štefana Vinkoviča je prejelo okoli 30 konjev in konjenikov iz domačega Kasaškega kluba, konjeniki iz Male Nedelje in drugi. Že pred blagoslovom so konji prejeli rdeč nagelj in tradicionalno darilo, v katerem so se nahajali sladkor, oves in kruh.

Prisotne je, poleg župnika Štefana Vinkoviča, nagovorila tudi predsednica Kulturnega društva Križevci Silva Duh, po žegnanju pa še župan občine mag. Branko Belec. Sledila je tradicionalna pogostitev s čajem, kuhanim vinom in prigrizkom.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.