https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GOSPODARSTVO

Družba Mura in partnerji posluje z dobičkom, ostale z izgubo

Murska Sobota, 30.04.2011 ob 9:44  

Prvi trije meseci družbe Mure in partnerji, ki je v stoodstotni lasti Mure v stečaju, so se sklenili s skoraj petdeset tisoč evri čistega dobička. To ji je uspelo ob ustvarjenih 6,3 milijona evrov čistih prihodkov od prodaje in s povprečno 1334 zaposlenimi.

Kot je v poročilu za Ajpes dejal predsedsenik poslovodstva družbe Milan Mörec se zavedajo, da bodo tržno in poslovno uspešni le z ustrezno notranjo organizacijo, fleksibilnostjo, oblikovanjem proizvodov in storitev po meri in zahtevah kupca ter ustrezno poslovno politiko. Večina prihodkov je bilo ustvarjenih na področju mednarodnih kooperacij, z lastno blagovno znamko pa manj kot deset odstotkov.

Nekoliko boljše čase za Muro si morda lahko obetamo, če jo bo na dražbi maja kupilo podjetje AHA Moda, kateremu je vlada že odobrila finančno spodbudo v višini 5,8 milijona evrov, kar naj bi v dveh letih še ob vložku podjetja pomenilo 920 novih delovnih mest.

Tri preostale družbe pridelale 318 tisoč evrov izgube

Medtem ko največja preživela družba posluje pozitivno, pa ima Mura EHM v prvem četrtletju 133 tisoč evrov izgube. Izgubo je vodstvo pričakovalo, saj naj bi bila le-ta posledica izvajanja aktivnosti sezonskih znižanj izdelkov, zaradi uvedbe stečajnega postopka pa se je zmanjšalo število zaposlenih za 14 delavcev. Izgubo imata tudi podjetji Mura Zagreb in sicer 182 tisoč evrov, ter M - AIKS 3 tisoč evrov.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.