https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Murska Sobota med finalisti za nagrado Zlati kamen 2018

16.01.2018 ob 11:00  

Med letošnje finaliste za nagrado Zlati kamen 2018 se je uspelo uvrstiti tudi Murski Soboti. Ključen je preboj, o katerem župan Aleksander Jevšek veliko govori.

 

Kandidatke za nagrado Zlati kamen 2018 so poleg Murske Sobote še občine Ajdovščina, Kobarid, Postojna, Ivančna Gorica, Kočevje, Logatec, Brežice, Radlje ob Dravi, Žalec, Hoče-Slivnica in Ruše.

»Vzhodna Slovenija ponuja tri prepričlljive finalistke - pri vseh treh krajih so nove ekipe prinesle v občino sveže pristope, ki že dajejo merljive rezultate. Hoče-Slivnica se hitro razvija že brez Magne: odločitev za gradnjo lakirnice je za marsikoga sporna, a v občini so s profesionalnim komunikacijskim procesom znali pridobiti podporo velike večine občanov. V Rušah so razvoj močno oprli na izobraževanje in šport, kraj pa ponuja za slovenske razmere eno najboljših kakovosti bivanja. Murska Sobota izraziteje gradi svojo vlogo regionalnega središča in je kraj, ki je najbolj zmanjšal stopnjo kriminalitete,« so na kratkonavedli v obrazložitvi organizatorji.

Katere občine bodo zmagale po regijah in katera bo prejemnica nagrade Zlati kamen 2018 bo znano na slovesni razglasili na konferenci Zlati kamen, 13. feburarja, v Festivalni dvorani v Ljubljani.

Nagrado Zlati kamen podeljujejo razvojno najbolj prodorni občini: torej tisti, ki zaradi svoje razvojne, v prihodnost in v dobro vseh občanov usmerjene dejavnosti pomeni primer dobre prakse in zgled za ostale. Nagrado podeljujemo letno prvič pa smo jo podelili leta 2012.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      16.01.2018 ob 12:02 imre gost

      Daleč ,daleč je Sobota od tega

      11 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      16.01.2018 ob 14:47 gost

      Sobota de dobijla to nagrado ker imamo Jevška in pod njegovim vodstvom se Sobota začela razvijati Postajamo evropsko mesto

      3 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      16.01.2018 ob 15:08 čarovnik gost

      najbole je verjetno žalostna Občina Turnišče, ka se letos ne borij za zlati kamen

      0 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      17.01.2018 ob 12:19 gost

      Vse se da kupiti, tudi zlati kamen. Župan to dobro zna.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      18.01.2018 ob 8:47 beltinci gost

      Če štoj šče dobiti kamen v glavo naj se pela skozi Melince tam so metali kamle za ljudmi

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.