https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Mladi nadebudneži prespali kar v vrtcu

Črenšovci, 02.02.2018 ob 6:30  

14 otrok, starih od štiri do pet let, je v družbi vzgojiteljic Petre Smej, Renate Žerdin in Patricije Recek prenočilo v vrtcu Črenšovci.


V vrtcu so se ta večer zbrali ob 18.10, ko so najprej predstavili svojo prtljago potrebno za prenočitev. Pot do igralnice je bila tokrat nekoliko drugačna; otroci so že dan prej izrezali obris svojih stopal in dlani, katere so jih nato vodile od garderobe do igralnice. A tik pred igralnico je pajek spletel mrežo, katero so seveda uspešno premagali in se prikradli do igralnega prostora.

Igralnico so ta večer spremenili v šotor, obdan z lučkami, ki so dodatno poskrbele za čarobnost in toplino.

Sledil je ples s svetilkami, kjer so raziskovali sence, iskali skrite kotičke v vrtcu in šoli. V temi so se s pomočjo svetilk podali na vrh šole v šolsko knjižnico, kjer jim je knjižničarka Nataša ob »prasketanju ognja« in soju svečk pričarala pravljično vzdušje. Prisluhnili so prebiranju pesmi in zgodbic pisateljice in pesnice Anje Štefan, katero imajo letos za »malčka bralčka«. Ob koncu so otroci dobili škatlico »Vrtčeva noč v šolski knjižnici«.   

Polni doživetij so se v skupini lotili prebiranja ugank, ki so bile skrite v škatlicah iz knjižnice. Tudi te uganke je zapisala Anja Štefan.

Kmalu nato pa so se mladim šolskim prenočevalcem pričeli oglašati želodčki, lakoto pa so pregnali s slastnimi sendviči in čokolinom. Za piko na i so si privoščili še palačinke z nutello, ki so jim šle še posebej v slast.

Po večerji so otroci skočili v pižame, si umili zobe, nato pa si skupaj ogledali animirani film Zverjasec, ki jih je zazibal v spanec do poznih jutranjih ur. V spomin na pravljično doživeto noč so otroci dobili bralno znamenje, ki sta ga ob pomembnem dogodku podelili ravnateljica Marija Horvat in vodja vrtca Tanja Karlovčec.

Preživeti noč brez staršev, s svojimi prijatelji je posebna izkušnja, in pomemben korak na poti k samostojnemu in odgovornemu posamezniku. Tudi otroci so prihodnje jutro polni vtisov povedali, kaj jim je bilo v minuli noči najbolj všeč in izrazili navdušenje, da bi v šoili še kdaj prespali.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.