https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KRONIKA

V Beltincih vinjen voznik verbalno in fizično nad policiste, v Lendavi zbit pešec

Beltinci, 31.01.2018 ob 12:15  

V torek, 30. 1. 2018 ob 17.45, se je v Lendavi iz smeri centra mesta v smeri naselja Dolga vas, zgodila prometna nesreča z udeležbo osebnega avtomobila in pešca. Prav tako je isti dan okrog 21.30, med kontrolo cestnega prometa izven naselja Beltinci v smeri Murske Sobote, prišlo do preprečitve uradnega dejanja policistom.


V torek ob 17.45 se je v Lendavi v smeri naselja Dolga vas pripetila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena osebni avtomobil in pešec. Voznik osebnega avtomobila je na prehodu za pešce z vozilom trčil v pešca.

Ponesrečenec je bil z reševalnim vozilom odpeljan v splošno bolnišnico Murska Sobota, kjer so ugotovili, da je utrpel hujšo telesno poškodbo - odprti zlom.

Zaradi povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti je bila po 323. členu Kazenskega zakonika, zoper voznika osebnega avtomobila podana kazenska ovadba na pristojno Okrožno državno tožilstvo.

 Foto: SiolNet Avtomoto

Vinjen voznik se je v Bratoncih poskušal verbalno in fizično izogniti uradnemu dejanju policistom

Med kontrolo cestnega prometa okrog 21.30 pa je patrulja Policijske postaje Murska Sobota izven naselja Beltinci zaustavljala voznika osebnega avtomobila. Voznik se je želel izogniti policijskemu postopku in zakonite odredbe policistov ni upošteval, ter je z vožnjo nadaljeval iz kraja Beltinci proti naselju Bratonci.

Policista sta ga z vozilom dohitela pred naseljem Bratonci in ga ponovno pričela zaustavljati z svetlobnimi in zvočnimi signali. Voznik je vozilo zatem le zaustavil na lokalni cesti v Bratoncih. Ker je voznik kazal očitne znake vinjenosti, mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, kateri je pokazal 1,20 mg/l alkohola v izdihanem zraku.

Ves čas postopka se je voznik poskušal verbalno, nato pa še z fizično silo izogniti policijskemu postopku, ob tem je policista tudi žalil. Zoper osumljenega sta policista uporabila prisilna sredstva, telesno silo in sredstva za vezanje ter vklepanje in tako zagotovila izvršitev uradnega dejanja.

Zoper voznika je bilo odrejeno pridržanje po ZPrCP. Poleg storitve več prekrškov je voznik utemeljeno osumljen poskusa storitve kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi po 299. členu KZ-1.

Foto: www.policija.si

    Komentarji

    1. gost
      31.01.2018 ob 19:45 gost

      e jebem vam kurac jaz sem vsak dan 7 ur verbalno napaden pa nihče ne ve za to!!!!!!

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.