https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Turniški občinski svetniki podpirajo sofinanciranje reševalnega vozila, zahtevali bodo sklic seje

01.02.2018 ob 12:00  

Pred kratkim smo poročali, da je Zdravstveni dom Lendava bogatejši za novo sodobno reševalno vozilo. Med drugimi smo omenili, da Občina Turnišče ni prispevala za omenjeno reševalno vozilo. V uredništvo smo tokrat prejeli pismo, ki so ga pripravili člani Občinskega sveta Občine Turnišče, ki bodo v skladu z njihovimi pristojnostmi zahtevali sklic seje Občinskega sveta, razpravo in odločanje o tem.

Kot smo že poročali, je županja Občine Turnišče, mag. Vesna Jerala Zver, med drugim pojasnila, da so se o omenjeni temi pogovarjali na zasedanju občinskega sveta in da jih je zmotila "vnaprej določena višina prostovoljnega prispevka, ter cena reševalnega vozila, ki je bila glede na podobna vozila, previsoka". Več si lahko preberete TUKAJ.

Foto: zd-lendava.si

Pismo, ki smo ga prejeli in v katerem je podpisanih osem turniških občinskih svetnikov, objavljamo spodaj:

"Minuli petek ste na svojem portalu poročali o novem reševalnem vozilu Zdravstvenega doma Lendava. Objavili ste tudi odgovor županje Občine Turnišče. V odgovoru županje je zapisan le del resnice, zato prosimo za objavo navedb večine članov Občinskega sveta Občine Turnišče.

Občinski svet Občine Turnišče je zahteval razpravo in odločanje o sofinanciranju reševalnega vozila, ker nas županja o dopisu Zdravstvenega doma Lendava ni obvestila. Zahtevali smo pojasnila, vendar županja tega ni uvrstila na dnevni red sej Občinskega sveta.

Občinski svet tako ni razpravljal in odločal o sofinanciranju reševalnega vozila, de bi, smo prepričani, da bi bila odločitev drugačna. Večina članov Občinskega sveta se obnaša odgovorno in skrbi za javni interes naših občanov, zato podpiramo sofinanciranje reševalnega vozila in se strinjamo z odločitvijo vseh ostalih občin, ki so ustanoviteljice javnega zavoda Zdravstveni dom Lendava.

V skladu z našimi pristojnostmi bomo zahtevali sklic seje Občinskega sveta, razpravo in odločanje o tem.

Člani Občinskega sveta Občine Turnišče."

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.