https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Matej Tonin: »Zdaj je čas, da odgovornost prevzame nova generacija«

01.02.2018 ob 16:00  

Dosedanja predsednica Nove Slovenije, Ljudmila Novak, je na včerajšnji seji odstopila z mesta predsednice stranke. Vodenje stranke je prevzel Matej Tonin.


Novakova se je članstvu zahvalila za vso dolgoletno podporo, ter dejala da Tonina vidi kot sposobnega in poštenega človeka. Ob odstopu je Novakova še izrazila željo, da bi stranko še naprej peljali naprej v nove zgodbe.

»Odločitev je padla. Ni bila lahka. Ne zato, ker se ne bi želela odpovedati funkciji, ampak zato, ker so vse pomembne odločitve težke. Ta odločitev je bila težka, ker smo le nekaj mesecev proč od parlamentarnih volitev. To pomeni, da nas čaka težak izziv in bo tekma huda, za to pa bo potrebno veliko energije. Te pa imajo mladi več. Prepričana sem, da Slovenija potrebuje krščansko demokratsko stranko in da bo Matej s svojo ekipo na volitvah dosegel odličen rezultat,« je danes povedala nekdanja predsednica NSi.

Novakova je stranko pričela voditi leta 2008, sprva kot vršilka dolžnosti. Na čelo stranke je stopila po tistem, ko je NSi po takratnih volitvah izpadel iz parlametna, takratni prvi predsednik, Andrej Bajuk, pa odstopil. Tri leta pozneje se je stranka pod njenim vodstvom znova uvrstila v DZ. Leta 2014 je bila ponovna izvoljena v DZ, v lanskem novembru pa so ji v kongresu stranke zaupali že 5. dveletni mandat za vodenje stranke.

V svojih mandatih je zavračala sodelovanje s SDS, dokler jo bo vodil Janez Janša, vseskozi pa se je zavzemala za poudarjanje krščansko-demokratskih vrednot in strpnosti, tudi glede sprejemanja beguncev. V stranki so si pod njenim vodstvom prizadevali tudi za oblikovanje zavezništev za novo politiko, bolj demokratično desnico in normalno Slovenijo.

Kamničana Mateja Tonina, se je sicer že večkrat omenjalo, kot možnega naslednika dosedanje predsednice.

Foto: nsi.si

Matej Tonin je dejal, da se NSi se pod njegovim vodstvom ne bo odpovedala vrednotam in programu, ki jih je zagovarjala in udejanjala tudi doslej. »Zdaj je čas, da odgovornost prevzame nova generacija. Ne moremo pričakovati, da bodo drugi namesto nas opravili težko nalogo.«

»Vsekakor si bom prizadeval stranko modernizirati, kar pomeni, da bom dajal več poudarka iskanju rešitev za izzive sedanjega časa. NSi se bo pod mojim vodstvom še bolj osredotočila na digitalizacijo Slovenije, varovanje narave in spodbujanje zdravega načina življenja,« je javnosti zaupal Matej Tonin in dodal: »Usmerjen bom v prihodnost, zgodovino bom prepustil zgodovinarjem.«

»Z energijo mladih in izkušnjami starejših verjamem, da nam bo uspelo. Hvala vsem, ki nas podpirate. Tistim pa, ki vam še nismo pri srcu, dajte nam priložnost, da se dokažemo,« je prepričan Matej Tonin.

Nova podpredsenika NSi sta dr. Marija Rogar in mag. Valentin Hajdinjak. Glavni urednik še naprej ostaja Robert Ilc, predsednik stranka pa Matjaž Trontelj. Mednarodni tajnik je postal Federico Victor Potočnik. Novi vodja poslanske skupine je postal Jožef Horvat, katerega odziv še čakamo.

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      01.02.2018 ob 20:13 gost

      Končno neka čednoga na desnoj po Sls

      3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      01.02.2018 ob 20:57 LFL gost

      Na levi pa že 25 let NIČ PAMETNEGA.Ostaja čedalje bolj GLOBOKO BREZNO. SLOVENCI pa slepi in naivni.

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      01.02.2018 ob 21:33 gost

      Zajebeš 70.000.000 EUR pa dobiš nagrado 500 EUR kazni !!!!!! Ljuba duša, pomagaj nam, temu, ki je to naredil so pomagali tisti, ki so bili v tem poslu.Če pa poveš nekomu, da je kreten, te bo pa tožil in najebeš do groba.

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      02.02.2018 ob 19:38 podjetnik gost

      No, Janez, Milka ti je pokazala kako to gre. Dala ti je zgled. Za Janeza je seveda taka poteza več kot znastvena fantastika. Očitno pa je, da se v najbolj napredni desno-sredisnski stranki v Sloveniji nekaj premika na bolje. So skapirali, da se pač z nazadnjaško držo danes ne pride nikamor. Milka je tudi peljala stranko sorazmerno dobro in ne preveč nazadnjaško. S Toninom pa upam, da pride nov veter v jadra NSi in podjetniki dobimo končno podjetniško naravnano stranko.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.