https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

POM-TURE

FOTO: Indija - 1. del - Uaj, zaj pa ideva!

6.2.2018  

Andrej in Mitja, doma iz Prekmurja, se odpravljava na mesečno potovanje v Indijo. Javljala se bova na portalu Pomurec.com in upava, da nama bo to uspevalo čim bolj pogosto. Seveda bo veliko odvisno od internetne povezave in drugih nepredvidljivih faktorjev.


Na kratko o nama

Sva Andrej, bivši študent fotografije in Mitja, študent strojništva. Skupaj sva stara 46 let. Prijatelja sva že od srednje šole, kjer sva bila sošolca, pozneje sva bila še sostanovalca v študentskem domu. Andrej se ukvarja s fotografijo in videom, pisal pa bo tudi vse prispevke iz Indije. Oba sva rada v naravi, zato bova tudi v Indiji poiskala nekaj možnosti za potepanje izven mest.

Zakaj Indija?

Oba naju vleče v vzhodne dežele in iskreno povedano nisva nameravala potovati specifično v Indijo. Ogledovala sva si tudi Tajsko, Filipine in ostale azijske države, a na koncu naju je pritegnila nižja cena letalskih vozovnic. Te sva uspela najti po približno polovični ceni, v primerjavi z vozovnicami za ostale države.

Že dolgo si želiva iti nekam daleč in potovati preprosto z nahrbtnikom, z vsemi potrebščinami pri sebi. Indija je zelo barvita in kulturno razgibana, zato veva, da ne bova razočarana.

Priprave

Na dolgo pot sva se morala nekoliko pripraviti že vnaprej. Morala sva urediti turistično zavarovanje, pridobiti vizum in se cepiti proti nekaterim pogostejšim boleznim. Za lažji začetek potovanja sva tudi rezervirala hostel v Mumbaju in prevoz od hotela do hostla.

Kar se tiče pakiranja, sva se odločila, da bova poskusila vzeti čim manj stvari, saj jih bova cel čas morala nositi na hrbtu.

Najina pot

Pot začneva okoli 1.00 zjutraj in se odpraviva proti letališču v Budimpešti. Od tam letiva naprej do Bruslja, kjer zamenjava letalo in letiva do letališča v mestu Abu Dabi. Tam imava še zadnji nekaj urni postanek in že letiva v Mumbaj, večmilijonsko mesto Indije. Računava, da bova za pot do Mumbaja porabila približno 21 ur in prepotovala razdaljo približno 8600 km. Časovni zamiki so upoštevani.

Česa se najbolj veseliva?

Andrej: Fantastične hrane in fantastičnih ljudi.

Mitja: Kulinarike in tega, da ne vem kaj pričakovati.

 

Spremljajte Pomurec.com za več novic in zanimivosti iz najinega potepanja po Indiji!

 

    Fotogalerija