https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

MLADI

Zlati Ples ljubezni med valovi reke Mure

6.2.2018  

Dijaki Ekonomske šole Murska Sobota so, pod mentorstvom Nataše Šiplič Šiftar in Cvetke Gomboc Alt, na 15. mednarodnem festivalu Več znanja za več turizma na sejmu Natour Alpe-Adria v Ljubljani dosegli zlato priznanje.


Člani projektne skupine so bili dijaki 4. C oddelka ekonomski tehnik: Sanela Oček Cör, Sanja Zver, Robi Kučan, Tilen Kramar, Petra Gruškovnjak, Urša Marič, Monika Zver. Dijaki so sodelovali s turističnim produktom Ples ljubezni med valovi reke Mure; na tržnici pa je sodelovalo 43 srednjih šol iz Slovenije in tujine.

Osnovni namen projekta Več znanja za več turizma, namenjenega srednjim šolam, je nadaljevanje oziroma kakovostna nadgradnja projekta osnovnih šol Turizmu pomaga lastna glava. Projekt predstavlja povezovanje formalnega izobraževanja v srednji šoli z delom v neformalnih oblikah (izbirne vsebine v učnem programu, ki dopuščajo delo na različnih interesnih področjih), kar lahko pomembno prispeva k turističnemu razvoju kraja in lokalne skupnosti.

Foto: EŠ MS

Dijaki in dijakinje so izdelali raziskovalne naloge na temo razvoja turizma, ki so jih predstavili na turistični tržnici. Sodelovanje na festivalu vključuje pisno predstavitev turističnega produkta, izdelavo promocijskega spota in predstavitev na sejmu Turizem in prosti čas. 

Člani organizacijskega tima MURA (dijaki 4. c) so pripravili nadgradnjo že obstoječe prireditve Büjraški dnevi ter jo poimenovali Ples ljubezni med valovi reke Mure. Idejo so črpali iz poezije avtorja Ferija Lainščka, ki jih je s svojo pesmijo Po poljube prepričala, da je Prekmurje privlačna in navdihujoča ravnica, na katero moramo biti ponosni.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.