https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Pomurske lekarne brez zakonitega zastopnika

06.02.2018 ob 12:00  

Mestna občina Murska Sobota je včeraj prejela sklep Višjega sodišča v Mariboru, s katerim je to pritrdilo stališču o nezakonitosti imenovanja v.d. direktorja Javnega zavoda Pomurske lekarne brez soglasja Mestnega sveta Mestne občine Murska Sobota. Ta v skladu z aktom o ustanovitvi izvršuje ustanoviteljske pravice.

Višje sodišče je vpis zakonitega zastopnika v sodni register že odpravilo. Mestna občina Murska Sobota je o tem danes obvestila vse občine soustanoviteljice v interesu, da Javni zavod Pomurske lekarne dobi zakonito vodstvo, ki bo z nabavo zdravil v skladu s pravili javnega naročanja zagotovilo tudi zakonito poslovanja lekarn.

Lani maja je Mestni svet Mestne občine Murska Sobota zavrnil soglasje k imenovanju direktorja Javnega zavoda Pomurske lekarne, ker ta kljub večkratnim pozivom nabave zdravil ni izvedel v skladu s pravili Zakona o javnem naročanju. Na to zakonsko obveznost je Mestna občina Murska Sobota že večkrat opozorila, z revizijami poslovanja lekarn pa jo je potrdilo tudi Računsko sodišče Republike Slovenije in Okrajno sodišče v Ljubljani, ki je nezakonitost ugotovilo v podobni zadevi v UKC Ljubljana.

Pravila o javnem naročanju zdravil so predpisana z razlogom, da se lahko v transparentnem in konkurenčnem postopku izberejo najugodnejši ponudniki, s tem pa doseže najnižja cena za vse uporabnike. Ker je znano, da nespoštovanje predpisov o javnem naročanju privilegiranim dobaviteljem omogoča monopolni položaj, posledično pa dražja zdravila. Mestna občina Murska Sobota ne ščiti le interesa svojih občanov, pač pa vseh uporabnikov javne lekarniške mreže v Pomurju.

Mestna občina Murska Sobota pričakuje, da bo svet Javnega zavoda Pomurske lekarne nemudoma imenoval novo vodstvo, ki bo zagotovilo zakonito poslovanje in spoštovalo pravila javnega naročanja, so sporočili z murskosoboške občine.


    
       

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      06.02.2018 ob 13:51 krneki gost

      Čisto populistično zavajanje občanov in prebivalcev ter uporabnikov. Cene zdravil določi ZZZS in noben ponudnik, ki sodeluje v postopku javnega naročanja ne more dati drugačne cene, ker se ZZZS o cenah zdravil pogaja s ponudniki. Torej ni potrebno populistično zavajanje občanov.

      21 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      06.02.2018 ob 14:35 gost - pravica gost

      Čudno! Za ta javni zavod se je bilo potrebno pravno posvetovati o pravilnosti oziroma o zakonitosti odločanja sveta zavoda. Zakaj se to pravno mnenje ni koristilo tudi za imenovanje v drugem Javnem zavodu pri katerem se Mestni svet prav tako ni izrekel o direktorju, pa bi se moral kot ustanovitelj?! Še več, nastavljen je bil novi Svet zavoda in predsednik KMVI-ja je zlorabil svoj položaj s tem ko ni sklical ali uvrstil točke o imenovanju na dnevni red. Ja, v tem primeru se je za delovno mesto potegovala "naša kandidatka"oziroma primerna. Škoda, da v lokalni sredini v kateri se vsi med sabo poznajo, prevladuje samo argument "NAŠ" ne pa argument strokovnosti ali primernosti. Avtor članka pa v kolikor je povzemal gradivo bi moral najbrž navesti vir iz katerega je razvidno kdo je podal takšno stališče ali pa bi se moral seznaniti z zdravstveno zakonodajo in dejansko napisati kako potekajo javna naročila v primeru zdravil ker vse drugo pomeni zavajanje javnosti:

      14 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      07.02.2018 ob 17:29 gost

      Tou morete čimprej najti.Ka do pa zdravila brez Zakonitega Zastopnika,tou more biti mus.Pa direktor,poddirektor,izvršni direktor,pa tek neprej.Pejnez v zdravstvi je puno.Za vse te de ga zadosta.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.