https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Soboška občina uspela s pritožbo proti Sabini Gutalj

09.02.2018 ob 10:00  

Nekdanja pravnica Mestne občine Murska Sobota Sabina Gutalj je tožila murskosoboško občino in tožbo dobila, vendar sodba takrat ni bila pravnomočna. Murskosoboška občina se je na odločitev pritožila in sodišče je pritožbi ugodilo.

Naj spomnimo, da je murskosoboška občina, leta 2015 odpustila takratno vodjo oddelka za splošne zadeve in občinsko pravnico Sabino Gutalj. Le-ta je bila po besedah direktorja občinske uprave Srečka Đurova, odpuščena zaradi šikaniranja in žaljivega obnašanja do njene sodelavke Nataše Kerčmar in, ker ni opravila nalog, katere ji je naložil direktor. Najprej je bila v disciplinskem postopku, nato pa je prejela izredno odpoved pogodbe o zaposlitvi.

Gutaljeva je takrat zavrnila vse očitke, s katerimi je občina utemeljevala njeno odpoved. Takratna odpoved naj bi namreč imela politično ozadje, ker je bila Gutaljeva desna roka nekdanjega murskosoboškega župana Antona Štihca.

Sabina Gutalj dobila tožbo na prvi stopnji

Lansko leto aprila je delovno sodišče v Mariboru ugodilo tožbi Sabine Gutalj zoper soboško občino, od katere je zahtevala, da jo vzame nazaj v službo. Sodišče je takrat odločilo, da mora murskosoboška občina Gutaljevi vrniti službo v občinski upravi, ki jo je opravljala pred odpovedjo in ji izplačati 24 plač, kar pomeni vse zaostale plače od aprila 2015, ko so ji vročili izredno odpoved delovnega razmerja in tudi obresti. Sodba takrat še ni bila pravnomočna, tako da še ni bilo znano, ali bo Gutaljeva dejansko dobila službo nazaj ali ne.

Sodišče ugodilo pritožbi murskosoboške občine

Murskosoboška občina se je na odločitev sodišča prve stopnje pritožila. Na občini namreč pojasnjujejo, da je Višje delovno in socialno sodišče dne, 17. januarja 2018, v delovnem sporu Sabine Gutalj zoper MO Murska Sobota odločilo, da se pritožbi Mestne občine Murska Sobota ugodi ter, da se izpodbijana sodba razveljavi in se zadeva vrne sodišču prve stopnje v ponovno sojenje.

Kot vse kaže, se z odločitvijo sodišča Gutaljevi služba na občini ne nasmiha oz. je le-ta še negotova. 

Foto: Arhiv Pomurec.com

Sabina Gutalj, bivša občinska pravnica, je v kratkem obdobju izgubila že drugo tožbo. Izgubila je namreč tudi tožbo zoper Gaby Flisar, direktorico soboškega stanovanjskega sklada. Gutaljeva je Flisarjevo preganjala, ker je bila prepričana, da je z lažno izjavo dala glavni povod soboški mestni upravi, da jo je ta junija 2015 odpustila. Očitke Gaby Flisar odločno zanikala, sodišče pa je v tem primeru odločilo v njeno prid.


    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      09.02.2018 ob 18:20 gost

      To se je znalo ka popoši edino vrhovno sodišče še se lahko pritoži zato pa moraš imeti dobrega odvetnika to je danilo hari

      5 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      09.02.2018 ob 23:14 ZIL gost

      Para vrti gde burgija neče

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      10.02.2018 ob 9:03 občina gost

      tako malo komentarof eh ni več zanimiva

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      10.02.2018 ob 9:20 Jožica gost

      Gospo Sabino Gutalj za županjo - saj tak nega drugih pametnih kandidatov!

      8 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      10.02.2018 ob 11:35 sobota gost

      na sobotainfo družina lejpo komentera

      2 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        10.02.2018 ob 12:48 BOSANKORENOME gost

        BOM NAPISAL REALNO BREZ ŽALITEV. POD ČLANKOM JE ŽE OGROMNO IZBRISANIH KOMENTAROV NA TO ZADEVO. NA STRANKARSKEM PORTALU BIVŠEGA ŽUPANA SOBOTAINFO . SO SESTAVILI ČLANEK IN POD NJIM KOMENTIRAJO SAMO OŽJI STRANKARSKO - DRUŽINSKI ČLANI BIVŠEGA ŽUPANA PA PIŠE ENA IN ISTA OSEBA . DOBRO SE VE, DA NJEN MOŽ IN ONA SAMA STA V MURSKI SOBOTI MED LJUDMI IZREDNO NEZAŽELENI OSEBI. OSTALE PODROBNOSTI NE BOM PISAL, KER SEM REKEL, DA NOČEM BITI ŽALJIV, VSI DRUGI VEMO. VELIK PRIJATELJ MIRSAD GRANOV SI JE TUDI UMAZAL IME V SOJENJU PROTI FLISARJEVI IN TUDI ON JE POKAZAL, DA NI ČLOVEK ZAUPANJA. RES JE , DA STA ZAKONCA GUTALJ IN BIVŠI ŽUPAN MISLILI, DA BODO KRALJEVALI NA OBČINSKI OBLASTI DO PENZIJE IN DA BODO DELALI , KAR SE JIM ZAHOČE, VENDAR ŽAL LJUDJE NISMO GLUHI IN SLEPI, TUDI MURSKA SOBOTA JE PREMAJHNO MESTO , DA DRUG O DRUGEM IN NJIHOVI PRETEKLOSTI IN SEDANJOSTI NE BI VEDELI VSE. BOG OBSTAJA IN VSAKA RIT PRIDE NA ....

        22 15 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      10.02.2018 ob 13:27 mirsad granov gost

      ko človek govori resnico in si umaže ime.....ja to je prekmurje,to je naša družba in življenje v sloveniji,a osebno lahko hodim po murski soboti in vsakega pogledam v oči ker vem da nisem storil nič narobe pa če je komu prav ali ne pa brez zamere lp

      14 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      10.02.2018 ob 14:25 sobočan gost

      gost tvoj praznik

      0 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      10.02.2018 ob 14:56 gost

      Ko človek govori resnico in si umaže ime...je pa res 1.Aprilska šala.

      4 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      10.02.2018 ob 19:18 gost

      Bosankorenome: način tvojega pisanja izraža težko obliko frustracij, verjetno trpiš hude komplekse manjvrednosti. Rad bi ti pomagal, da mi ob kavici razložiš kaj za vraga se ti je tako hudega zgodilo in pozdraviš to svojo obremenjenost z drugimi. Ampak za to je potrebno imeti vsaj toliko poguma, da se predstaviš z imenom in priimkom. Tvoj prijatelj Goran Gutalj

      15 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        12.02.2018 ob 10:14 gost

        Človek zahrbten, nevoščljiv, menedžer naivnim Prekmurskim netalentiranim igralcom fuzbala,..itd.. Prodaja pravljice iz juga..

        3 1 Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      12.02.2018 ob 15:18 prekmurec gost

      Ne razmin več te naše jebene države. Na kaki osnovi sodišče ugotovi da je kriva, potem pa drugo sodišče po istih zakonih ugotovi da ni kriva. Tu nekdo ne opravlja svojega dela. Vmes pa mine 3-4 leta. Pa nima veze za koga se sodi, tu je nekdo nesposoben.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.