https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

POM-TURE

FOTO: Skozi policijsko postajo sva prišla med krave na cesti

 

Najboljša doživetja se ne dajo splanirati vnaprej.

 

Tokrat se vam javljava iz “malega indijskega mesteca” imenovanega Palghar. Ima približno 70.000 prebivalcev, izgleda pa takole.

Foto: Palghar

Foto: Krave so po hindujskih načelih sveta bitja

Štorija

V Mumbaju sva se odpravila na železniško postajo z željo, da greva približno 70 km severno na ekološko kmetijo. Z želodci, zmačkanimi od pekoče in verjetno ne pretirano higiensko pripravljene hrane, sva se s taksijem prebila do železniške postaje. Tam sva kupila vozovnice za vlak do mesta Palghar in do kmetije naj bi vozil lokalni avtobus.

Foto: Vozovnici za vlak

Na vlaku sva seveda izstopala kot edina belca in dokaj hitro naju je nagovoril bližnji gospod. Izkazalo se je da je policist, ki v Palgharju dela v protikorupcijski policijski enoti. Ob koncu vožnje z vlakom, naju je povabil k sebi na policijsko postajo, tam pa naj počakava dokler ne dobiva prenočišča. Na kmetiji so namreč imeli vse postelje zasedene.

Na postaji so nama njegovi sodelavci skuhali čaj in poklicali v bližnji hotel.

Foto: Ajay, policist ki naju je povabil na čaj

Do hotela so naju dostavili s svojim avtom in nama za na pot dali še nekaj plastenk vode.

Po prijavi v hotel, sva bila dokaj zadovoljna, saj sva dobila klimatizirano sobo z udobnima posteljama in razgledom na glavno ulico.

Foto: Najina soba

Po ulični večerji sva se odpravila nazaj v hotel in šla še na pijačo v hotelskem baru. Čez nekaj minut sva sedela skupaj z lokalnima mladeničema, ki sta nama razlagala o svoji kulturi, jeziku in običajih. Za zaključek večera sta naju nova prijatelja, Sagar in Shreesh, na svojih motorjih odpeljala do lokalne plaže in nama za povrh razkazala še star grad.

Foto: Sagar in Shreesh po končani nočni vožnji z motorjem

Ljudje v Indiji so po najinih izkušnjah neverjetno prijazni in gostoljubni, zelo radi pomagajo in se z nama tudi fotografirajo.

Če ste zamudili "FOTO: Indija - 2. del - Toga sva nej čakala," si lahko preberete TUKAJ.

Več o najinih doživetjih spiševa kmalu.

    Fotogalerija