https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Informativni dan na Srednjo zdravstveno šolo privabil številne devetošolce

09.02.2018 ob 14:30  

Danes in jutri na srednjih šolah in fakultetah po vsej Sloveniji, potekajo informativni dnevi, ko lahko devetošolci in maturanti iz prve roke dobijo informacije o možnostih nadaljnjega šolanja.


Mi smo obiskali Srednjo zdravstveno šolo Murska Sobota, kjer je ravnateljica šole Zlatka Lebar predstavila izobraževalne programe. Učitelji pa so udeležence popeljali po učilnicah šole, kjer so dijaki skupaj z učitelji nazorno prikazali delo na šoli.

Na Srednji zdravstveni šoli Murska Sobota izvajajo tri programe:
4-letna programa: Zdravstvena nega in Kozmetični tehnik,
3-letni program: Bolničar-negovalec.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      09.02.2018 ob 17:00 šokerani gost

      Ta šola je daleč ,daleč od Zdravstvene šole ,ka bi ji lejko pravo Zdravstvena šola...deca nemajo blage veze ,da končajo šolo....žalostno

      11 17 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        10.02.2018 ob 15:24 lili gost

        Šokerani - očitno se ti je nekaj v zvezi z ZŠ fejst zamerilo. Pa pustimo to. Dejstvo je, ka mladi iz te šole pridejo podkovani z znanjem, rejsan jin pa falij prakse. Ampak se na dobrem delovnem mestu, dobrem kolektivu in dobrem mentorju da odlično vpeljati mladega zdravstvenega delavca v prakso. Što šče delati, de napravo vse, ka se nafčij. Nobena srednja strokovna šola nema zadosta praktičnoga pouka. Moja generacija je mejla sakši den dopoldan v bolnici prakso, poldnevi pa pouk. Pa nan je nej bilo žmetno. Učno programi so slabše nastavleni, profesori pa mentori se trudijo, ka dijakon dajo znanje. Mladin kolegicam in kolegom pa; dobrodošli. Čiglij je plača nej glij...ali zadovoljstvno, hvaležnost pa osebno zadovoljstvo je dosta vrejdno.

        8 1 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        10.02.2018 ob 19:00 Resnica gost

        šokerani je meu praf. Kelko ge znan se profesori samo izživljajo in njin je nej cilj ka be dejansko neka navčili. Ne komenterajte če nevejte kakša je situacija, ampak nažalost je tak ka s te šole idejo dijaki v svet z malo znanja v glave.

        1 8 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        13.02.2018 ob 8:57 Tehnik gost

        1 . Šole bi mogle iskati znanje otrok, ne jih strašit s slabimi ocenami in konec koncev bi se vsaka strokovna šola morala ubadati predvsem s strokovnim učnim programom, ne pa da otroke na srednji zdravstveni morijo s fiziko , kemijo, matematiko in še bi se kaj našlo . Šokirani, večina otrok pride iz šole kar se prakse tiče slabše podkovana, tudi ti si bil tak verjetno, največ znanja ti da služba, pa tudi ko boš nekoč delat 10 let v eni službi vjo poizkusi zamenjat pa idi delat iz doma starejših denimo v bolnico, pa boš videl da nikoli ne veš vsega in da se vse življenje učimo . Meni se zdi skrajno bedasto da od otrok ki pridejo iz šol pričakujete da bodo samostojno delali in znali vse, ker vi pač eni znate kot vse pri svojih delovnih izkušnjah . Enako kot če bi primerjal nekoga ki je lani naredil izpit za avto z nekom ki je prevozil že 500.000 kilometrov v življenju . Malo več človečnosti . mene bolj drugo skrbi, delovne navade teh mladih, ko mi dobimo študente, dijake na oddelke jih je nekaj nadpovprečni, po zaniteresiranosti in znanju, nekaj je dobrih, večina jih pa išče ovinke, brska po telefonih, pripravniki si dovolijo celo da redno zamujajo, dremajo čez dan na kavčih in podobno. Bolj skrbi kultura in delovna vnema, česar ti pa šola ne more dat, razen z dobrim selekcioniranje, tako da po mojem ne bi smel biti glavni faktor predvsem učni uspeh bodočega učenca ampak predvsem kulturni nivo in duševna stabilnost . Malo me je strah ko pomislim da bodo nekoč ti otroci negovali morda mene nekoč....

        1 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      12.02.2018 ob 8:14 šokerani gost

      @gost lili ravno obratno.Imam zelo dobre izkušnje z omenjeno šolo,končal sem jo tudi sam,na srečo v času kjer je bilo znanje in obnašanje ,ne kot danes ,samo da se vpišeš in končas,na znanje in predvsem obnašanje pa pozabiš,da o praktičnem pouku ne govorim......

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      13.02.2018 ob 9:05 tehnik gost

      in še na nekaj bi opozoril in sicer na nenormalno in nemoralno število diplomiranih sester . Pacienti potrebujejo predvsem nekoga ki je ob njem, ne pa kup tisti ki so na papirju in na urniku, v praksi jih pa nikjer ni ker delajo kljukice za razne kategorizacije in podobne neumnosti . To kar je nekoč delala ena diplomirana sestra, v slabših pogojih, jih danes dela po 3 ali več na enem oddelku, kar je razsipavanje z denarjem in če je že toliko denarja, bi se le ta naj namenim v srednje sestre in predvsem za bolničarje, ki bi lahko veliko denarja javnega prihranili, ampak interesi so seveda drugačni, ustvariti čim več diplomiranih sester ker to prinaša denar, denar fakultetam..koliko stane izredni študij ? 13-15 tisoč € ? in da bi lahko pobirali denar od mladih je treba pač ustvarjati umetna delovna mesta, ki so mnogokrat sama sebi v namen, oziroma fakultetam ki na ta račun lahko znova razpisujejo stotine študijskih mest od katerih bodo polnili žepe. Pa še nekaj, Zbornica zdravstvene nege, ciganarija ki bi jo bilo treba zakonsko ukinit .

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      13.02.2018 ob 21:59 lili gost

      Tehnik, 100% ti pritrjujem! šokerani - moje izkušnje z mladino so pozitivne. Je pa res, da jih je potrebno uvajati in "imeti na oki". Daleč stran od časov, ko smo mi delali obvezno prakso. Strah in trepet pred starejšimi sestrami, pa tudi one so nas bolj kot ne, izkoriščale. Trudim se, da tega ne delam in dijake, pripravnike spoštujem in jim želim podati čim več praktičnega znanja. Hja, so pa eni bolj, drugi manj srčni...kot mi, po katerih bi se nej zgledovali. Lp, :)

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.