https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Veliko zanimanje na informativnih dnevih SPTŠ

Murska Sobota, 10.02.2018 ob 10:30  

Včeraj in danes so potekali po vsej Sloveniji informativni dnevi za devetošolce in srednješolce, ki bodo naslednje leto nadaljevali izobraževanje. Obiskali smo tudi informativne dneve na Srednji poklicni in tehniški šoli v Murski Soboti, ki so se začeli v petek.


Za programe srednješolskega poklicnega in strokovnega izobraževanja je tudi letos vladalo veliko zanimanje, saj je srednješolski center obiskalo veliko devetošolcev.

Predstavitve so potekale sprva v telovadnici, zatem pa v učilnicah in specializiranih prostorih. Zbrane je najprej nagovoril ravnatelj SPTŠ-ja, Ludvik Sukič, ki jim je predstavil šolo, izobraževalne programe, predvsem pa razloge, zakaj se naj odločijo za vpis na to šolo. Dijaki so pripravili spremljevalni kulturni program s šolsko glasbeno skupino ter nagovorom predsednika dijaške skupnosti.

Predstavitve posameznih poklicev so se nato nadaljevale v specializiranih učilnicah, saj na SPTŠ-ju izobražujejo za več kot 10 različnih poklicev. Posamezne poklice so predstavili tudi dijaki ob pomoči profesorjev ter na različnih strojih in napravah še praktično prikazali izobraževalni proces.

Programi srednjega strokovnega in poklicnega izobraževanja na SPTŠ:

SREDNJE STROKOVNO IZOBRAŽEVANJE:

- TEHNIK RAČUNALNIŠTVA,

- ELEKTROTEHNIK,

- STROJNI TEHNIK,

- TEHNIK OBLIKOVANJA.

SREDNJE POKLICNO IZOBRAŽEVANJE:

- ELEKTRIKAR,

- AVTOSERVISER,

- INŠTALATER STROJNIH INŠTALACIJ,

- MIZAR.

 

Več fotografij v spodnji galeriji... 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.