https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POM-TURE

FOTO: Indija - Izgubljena bančna kartica

Indija  

 Na potovanju se lahko zgodi marsikaj, lepega in tudi grdega, vedno pa se je priporočljivo pripraviti na kakšno težko situacijo.

Kaj storiti, če na potovanju izgubite bančno kartico?

Med najinim bivanjem v mestecu Paghar je Andreju uspelo izgubiti bančno kartico. Kako veva, da je niso ukradli? Ves denar, potni list in ostale kartice so tam kjer morajo biti. Seveda se je avtomatsko aktiviral panični način v Andrejevi glavi, a nama ni ostalo drugega, kot da se pomiriva in razmisliva kako rešiti situacijo. Kartico je Andrej seveda takoj preklical in preveril, da ni bila narejena kakšna dodatna transakcija.

Glede na to, da še ena najina prijateljica čez nekaj dni iz Slovenije pripotuje v Indijo, sva jo želela prositi, da nama ona pripelje novo kartico, v kolikor bi jo lahko naročila na banki. To seveda ni mogoče, kot so nama razložili na SKB-ju, saj traja približno 10-14 dni, da se naredi nova kartica. 

Saj imata še eno kartico, kje je problem?

Mitja sicer ima slovensko Maestro kartico, a te iz neznanega razloga v Indiji velikokrat ne sprejemajo. Tako nama je ostalo nekaj tisoč indijskih rupij (približno 15 €) in naslednje jutro sva morala narediti odjavo iz hotela. Zjutraj sva povprašala, če lahko ostaneva še 1 dan, da poskusiva popraviti situacijo, a je bil hotel polno zaseden zaradi poroke.

Zaradi tega sva se odločila da odpotujeva nazaj v Mumbaj, od koder sva prišla, saj denarja za nadaljevanje potovanja na sever nisva imela. V Mumbaju sva rezervirala hostel, ki so nama ga preko spleta plačale najine družine in tako sva imela vsaj prostor za spanje.

Foto: Najin novi hostel "Bombay backpackers"

Zadnja 2 dni sva preizkušala vse možne bankomate, ki sva jih našla, saj sva upala, da nama bo vsaj kakšen izmed njih izplačal nekaj rupij. Kljub vsem nalepkam in napisom, da so vse kartice sprejete na bankomatih, temu velikokrat ni tako.

   

Foto: Bančna kartica znova zavrnjena

Drugi dan sva poklicala na banko, katera je izdala Mitjevo Maestro kartico, kjer se je izkazalo, da je kartica bila blokirana iz varnostnih razlogov. Na banki so jo odblokirali in zdaj do konca potovanja pač uporabljava njegovo kartico.

 

Foto: Indijske rupije

Drugi popotnik iz Nemčije nama je povedal, da njegova banka, v primeru izgube ali kraje kartice v tujini, pošlje kartico s posebno dostavo do želene destinacije v roku dveh dni. V bodoče se bova pozanimala kje in kako se da zavarovati za takšen primer. 

Prejšnji prispevek iz Indije si lahko preberete tukaj.

Več pa spiševa kmalu.

 

    Fotogalerija