https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Najstarejša občanka Križevcev praznovala 105. rojstni dan

13.02.2018 ob 10:00  

Jožefa Kovačič iz Logarovcev je 12. februarja dopolnila 105 let. Ob tej priložnosti sta jo obiskala župan občine Križevci, mag. Branko Belec in predsednica Društva upokojencev Križevci, Milica Hamler. Vrstili pa so se tudi obiski svojcev in  prav vsi so ji zaželeli predvsem zdravja, ki ga človek vseskozi najbolj potrebuje.


Jožefa se v teh dneh zadržuje predvsem v postelji, saj ji je zaradi starostnih tegob začelo pešati zdravje. Zaradi utrujenosti večino dneva prespi. Še vedno pa ne potrebuje zdravstvene oskrbe, saj ne čuti nobenih bolečin in nima bolezenskih znakov, le visoka starost je tista, zaradi katere si želi predvsem počitka v domači postelji.


Jožefa živi z nečakom in njegovo družino, ki lepo skrbijo za teto in ne razmišljajo o tem, da bi jo namestili v dom starejših občanov, saj si je Jožefa starost zmeraj želela preživljati doma, v Logarovcih. Nečak je mnenja, da je potrebno skrbeti za starejše ljudi in jim pomagati, saj se dobro vrača z dobrim. Ob praznovanju so ji domači pripravili tudi rojstnodnevno torto po recepturi, ki jo tudi sama nekoč uporabljala pri peki slaščic, saj je bila odlična kuharica v Beogradu.

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.