https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Beato Lazar potrdili za vršilko dolžnosti direktorja Galerije-Muzeja Lendava

Lendava, 16.02.2018 ob 6:10  

Po predvčerajšnji 9. korespondenčni seji občinskega sveta Občine Lendava, so občinski svetniki z večino potrdili Beato Lazar za vršilko dolžnosti direktorja javnega zavoda Galerija – Muzej Lendava, za obdobje največ treh mesecev. Mandat je pričel teči z 14. februarjem 2018.

“Ustanovitelju se zdi primerno, da se za vršilko dolžnosti imenuje dosedanja direktorica, saj je potrebno zaključiti zadeve glede poslovanja v preteklem letu (zaključni račun 2017) ter urediti tudi zaostanke na področju organizacije dela zavoda in delovnopravne zakonodaje. Župan občine je predsedniku sveta zavoda podal predlog dveh kandidatov za imenovanje vršilke dolžnosti direktorja zavoda, vendar je na podlagi mnenja predsednika sveta zavoda bila sprejeta odločitev, da se Komisiji za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja v imenovanje za vršilko dolžnosti predlaga le navedena kandidatka,” so zapisali v predlogu imenovanja.

Imenovanje vršilca dolžnosti je bilo potrebno, ker se je 13. februarja iztekel mandat direktorici. Razpis za direktorja zavoda bo ponovljen.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      16.02.2018 ob 9:27 Beatek gost

      Bravo Občina Lendava. Spet vam je uspelo.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        16.02.2018 ob 22:52 pravna služba gost

        Ah, Johan, pristojne službe... Za zadeve odgovarjajo občinski svetniki in župani. Občinski svetniki morajo zahtevati vpogled v verodostojne dokumente, tudi direktorjev in vd-jev, da bi lahko odgovorno in zakonito glasovali! V tem konkretnem primeru mora Lazarjeva pokazati verodostojen dokument (zdaj že javnosti tudi), na katerem jasno piše, da obvlada tuj jezik vsaj na ravni B2. In to je to, nič več, nič manj! Če tega nima, potem je to glas proti ali sodišče.

        10 0 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        17.02.2018 ob 13:46 preiskovalno novinarstvo gost

        Po obvestilu pravne službe občine naj bi Lazarjeva imela tečaj nemščine iz leta 1992, kjer ni ne duha ne sluha o obvladanju jezika na nivoju B2. Potemtakem to ni verodostojen dokument o nivoju jezika na B2, še več, tudi njena pogodba z županom je nezakonita. Imam občutek, da se župan Balažek zapleta v lastno past vse bolj in bolj. Delo za preiskovalno novinarstvo...

        6 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      16.02.2018 ob 16:02 Beatek gost

      Pristojne službe so nemočne, ker so povsod povezani. Jaz tebi, ti meni.

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      16.02.2018 ob 16:37 tuji jezik gost

      jaz pa mislim,da bo zelo zaškripalo zdaj.....a Beata ima zahtevan tuji jezik??? Namreč vršilec dolžnosti mora izpolnjevati enake pogoje kot je zahteval razpis....e, nima :)

      9 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        16.02.2018 ob 22:39 tuji jezik 2 gost

        Jasno, Lazarjeva naj dokaže, da ima tuj jezik na nivoju B2! Če tega nima, ne more biti vd. Če pa kljub temu z njo podpiše župan Balažek pogodbo, je ravnal protizakonito in gre na sodišče.

        10 0 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      16.02.2018 ob 21:21 DRAGO gost

      ..IMA B2 SLOVENŠČINO IN B2 HRVAŠČINO....

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      17.02.2018 ob 9:47 Stigmata gost

      Res je ,da mi vsi tolcemo hrvascino bolje receno srbohrvascino iz casa Jugoslavije.Vprasanje je obladanje knjizevne hrvascine in pravopisa.Je precej za....Pa problem je ze verjetno pravilno zaporedje crk v ABC.Nikdo ne navaja srbscine kot tujega jezika pa je po nacelu Vuk Karadzica Pisi kao sto govorisPoleg latinice pa je potrebno obvladati cirilico. Vecina kandidatov bi na resnem preiskusu znanja tujega jezika pogrnila.Ne vem sploh zakaj je potrebno znanje tujega jezika saj so v EU vsi jeziki enakovredni kot v pisanju tako v govoruRes je ,da pa za vsakim predstavnikom nemre stati prevajalec.🙉🙊😜👂👂👂

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      17.02.2018 ob 11:14 tuji jezik gost

      V glavnem samo s papiri lahko dokažeš,da zadostiš razpisu. Ravnateljica vrtca tudi ne ve madžarsko,a je hodila v dvoježično šolo in je to dovolj.....govori pa ne....papire ima... župan ne ve angleško in se povezuje s celim svetom,hahaha.....le zakaj mora direktor galerije znati angleško???

      9 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      18.02.2018 ob 9:31 STANKEC gost

      ..ja jezik se ne da kupiti ,ali ga prešpricati...MORAŠ SE GA NAUĆITI DOVORITI...

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.