https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Podobe Pomurja v besedilih pomurskih avtoric

17.02.2018 ob 6:05  

Obiskovalci literarnih večerov, so se 15. februarja v Knjižnici Gornja Radgona, srečali s štirimi pomurskimi avtoricami in prisluhnili branju njihovih proznih in pesniških besedil.

Olga Antič, Ivanka Klopčič, Olga Paušič in Marija Šedivy bralcem niso neznanke. Vsaka od njih ima za sabo že več knjižnih izdaj, literarna večera z naslovom "Podobe Pomurja v besedilih pomurskih avtoric" pa so lani imele že v Lendavi in v Murski Soboti. Vsakokrat je vsebina besedil, ki jih predstavijo poslušalcem, seveda drugačna, saj dela ves čas nastajajo, tako kot njihove nove in nove knjige.

Avtorice se v svojih pesmih in proznih besedilih ukvarjajo z »ženskimi vprašanji«, torej položajem in vlogo Pomurk, njihovimi usodami nekoč in danes, predstavljajo kraje, kjer živijo in so najraje doma, nastajajo tudi osebnoizpovedne pesmi in črtice, novele, pa tudi družbenokritično pisanje o problemih, ki nas – Pomurce - tarejo v teh dneh. Literatke se pogosto dotaknejo tudi aktualnih socialnih vprašanj, zanimajo pa jih seveda tudi odnosi med večinskim narodom in manjšino ter etničnimi skupinami v regiji. Avtorice so povedale, da nameravajo projekt skupnih nastopov nadaljevati in morda še v letu 2018 izdati skupno knjigo z izbranimi besedili.

Literarne večere spremlja pevka Tjaša Šimonka, članica glasbene skupine Ethnotrip in vodja dekliškega zbora Bele Tinke, ki s svojimi ljudskimi pesmimi lepo zaokroži vsako srečanje.

 

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.