https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Tropski raj v Meleh odprl svoja vrata

Mele, 25.02.2018 ob 7:00  

 V Vrtnem centru Kurbus v Meleh pri Gornji Radgoni vas te dni zanesljivo ne bo zeblo. Pravzaprav vam bo tropsko vroče. 

Po štirih letih premora so namreč pripravili že 7. razstavo orhidej z živimi tropskimi metulji. Vse do 18. marca 2018 med zelenjem, lubjem, drevesnimi debli in vodnimi otočki na 700 m2, svoje cvetove razkazuje več kot tri tisoč orhidej, družbo pa jim dela kar 600 živo pisanih metuljev iz Kostarike - nekaj tudi gigantskih.

»Metulji bodo v obliki bub k nam pripotovali s Kostarike, kjer se z zbiranjem kokonov ukvarja revni sloj prebivalstva in si tako omogoča preživetje. Bube se v našem pragozdu pred očmi obiskovalcev spremenijo v metulje – prave lepotce, ki jih z velikim navdušenjem opazujejo predvsem otroci,« je že pred odprtjem napovedala direktorica Vrtnega centra Simona Kurbus, ki trdi, da je razstava edinstvena v širšem evropskem prostoru. 

Razstava, ki se razprostira na 700 kvadratnih metrih zaprtih rastlinjakov, je zasnovana kot prost sprehod obiskovalcev po urejeni poti. Metulji so prosto spuščeni in tako lahko letajo med obiskovalci ter sedajo z orhideje na orhidejo. Da je doživetje tropskega raja še bolj posebno in barvito, poskrbijo tudi tropske papige, celoten prostor pa obdajajo zvoki tropskega gozda. Razstava je odprta vsak dan, med tednom med 7-19 uro, ob sobotah me 7-17 uro in v nedeljo med 8-17 uro.

 

 

 

Več fotografij v spodnji galeriji...

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      25.02.2018 ob 9:48 Metulj gost

      Lepo opisano, ampak da na uradni strani ni napisana ura do kdaj je razstava dnevno odprta je velik kiks. 15 min sem rabil, da sem ugotovil delovni čas, pa še ta je objavljen samo na facebooki. Za razmislek v korist bodočim dogodkom. Drugače vsaka čast.

      2 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      26.02.2018 ob 12:46 Naci+ gost

      METUJ - Če si že odkril delovni čas, bi to lahko zapisal v komentarju, s čemer bi pridobil enega všečka, zdaj pa sem kliknil na palec dol. Popravi, če si želiš še en - tokrat palec gor!

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.