https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

V Pomurju bo postavljen prvi učni čebelnjak za invalide na vozičkih

Murska Sobota, 27.02.2018 ob 6:05  

V soboto, 24. februarja 2018, je v prostorih Društva paraplegikov Prekmurja in Prlekije potekal sestanek delovne skupine o lažjem vključevanju invalidov v čebelarstvo in o postavitvi učnega čebelnjaka.

Čebelarska zveza Slovenije želi skupaj z Zvezo paraplegikov Slovenije postaviti učni čebelnjak z osmimi panji, ki bo prilagojen za invalidne osebe na invalidskem vozičku ter postavljen na Društvu paraplegikov Prekmurja in Prlekije. Za takšno odločitev lokacije čebelnjaka je botrovala nižinska pokrajina, polna medenih polj, ki so odlična paša za čebele. V Društvu paraplegikov so navdušeni nad izbiro lokacije, predvsem pa jim je v ponos, da bodo lahko soustvarjali tako pomemben in nov mejnik v svetu čebelarstva. Še nikjer po svetu ni postavljenega takšnega čebelnjaka, ki bi ga lahko upravljali invalidi na invalidskem vozičku. 

Na sestanku, sklicatelj katerega je bila Čebelarska zveza Slovenije, so poleg dokončnega dogovora o lokaciji čebelnjaka preučili tudi osnutek načrta čebelnjaka, ki sta ga pripravila arhitekta prof. Borut Juvanec in Matjaž Planinc, ter podali dopolnitve in pripombe, ki se bodo upoštevale pri končni verziji načrta, katero bo potrdila Zveza paraplegikov Slovenije na naslednjem srečanju. Dogovorili so se tudi, da bo Mestna občina Murska Sobota prevzela komunalno ureditev čebelnjaka, Čebelarska zveza društev Pomurja bo v vlogi strokovnega svetovalca, upravitelj čebelnjaka pa bo Zveza paraplegikov Slovenije.

Foto: DPPP.si 

Slavnostna otvoritev čebelnjaka bo potekala 20. maja, ki je priznan za svetovni dan čebel. 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.