https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

MLADI

FOTO: Otroci ustvarjalno preživljajo počitnice na zimskem taboru v Stanjevcih

Stanjevci, 28.2.2018  

V času zimskih počitnic za šoloobvezne otroke, poteka v Stanjevcih na Goričkem tridnevni zimski tabor Bumerang Sreče. Tabor z različnimi tematskimi delavnicami tako že šesto leto zapored otrokom omogoča kakovostno in ustvarjalno preživljanje prostega časa ter druženje med vrstniki.


Sedaj že tradicionalni 6. zimski tabor za osnovnošolske otroke, v času zimskih počitnic pripravlja Društvo za aktivno preživljanje prostega časa in razvoj Bumerang Sreče. Tabor poteka v Kulturnem domu v Stanjevcih na Goričkem, od 26. do 28. februarja, od 8.00 do 15.00. Za varstvo šoloobveznih otrok je v času trajanja tabora poskrbljeno s strani animatorjev in prostovoljcev društva. Otrokom so na zimskem taboru na voljo številne ustvarjalne, športne in izobraževalne delavnice, prav tako pa razne aktivnosti na prostem ter še kakšno zimsko presenečenje se bo našlo.

Kaj je udeležence tabora do sedaj najbolj navdušilo?

Kaj so o taboru povedali najmlajši udeleženci tabora? Nad zimskim taborom in ustvarjalnimi delavnicami v družbi svojih vrstnikov so več kot navdušeni. Najbolj so si zapomnili obisk lovca, ki jim je pokazal vso svojo opremo, otroci pa so si lahko vse pogledali od blizu. Kot so povedali otroci, jim je na taboru pomalem všeč vse; tako tematskim ustvarjalnim delavnicam sledijo športne aktivnosti, kot so namizni tenis, telovadba in razgibavanje v skupinah, joga za otroke, ples ob glasbi in še kaj bi se našlo. Do sedaj so prosti čas preživljali med drugim z izdelovanjem papirnatih živali, prav tako so izdelovali snežene može ter celo lunin pesek.

 

Po kosilu in pečenju slastnih mafinov je sledil ogled priljubljenih risank na velikem platnu, pozabili pa niso niti na razne družabne igre, kot so kartanje. Načrte za aktivnosti na snegu, jim je malo prekrižalo mrzlo vreme te dni, a vseeno so se za nekaj časa odpravili na iskanje sledi živali v bližnji okolici ob gozdu.

Ali se bodo tabora naslednje leto spet udeležili? To vprašanje je, če vprašate udeležence tabora, povsem odveč. Posebnost tabora je časovna kapsula, kjer otroci vsako leto na listke zapišejo svoje želje po delavnicah in dogodkih za prihodnje leto. Udeleženci tabora naslednje leto nato te listke preberejo ter vidijo ali so se jim želje tisto leto uresničile.

Če se zimskega tabora letos niste uspeli udeležiti, nikar ne skrbite, saj potekajo različni tematski dnevi in tabori v organizaciji društva Bumerang Sreče skozi vse leto. Naslednja delavnica bo že za  velikonočne praznike, 21. marca, pri Osnovni šoli Šalovci, ko prireditelji upajo že na bolj spomladansko vreme, ter s tem na številne aktivnosti na prostem.

Več fotografij v spodnji galeriji...

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      28.02.2018 ob 7:33 čondraš gost

      Super, pohvalno, da nisi otroci samo za računalnikom .

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.