https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

Člani sveta zavoda Zajca ponovno imenovali za direktorja

Murska Sobota, 28.02.2018 ob 18:30  

Ivan Zajc je bil danes s strani Sveta zavoda ponovno imenovan za direktorja Pomurskih lekarn, na tem položaju pa je bil še v prejšnjem mandatu.

Svet zavoda bo za soglasje ponovno zaprosil Mestno občino Murska Sobota, ki skupaj z občinami ustanoviteljicami imenovanju Zajca za direktorja, nasprotuje že eno leto. Za Zajca je glasovalo vseh 16 navzočih članov sveta, bil je tudi edini kandidat za direktorja. Seje se niso udeležili predstavniki murskosoboške, gornjeradgonske in ljutomerske občine.

Mestna občina Murska Sobota je pred sejo Sveta zavoda javnost obvestila, da nanjo ne bo poslala svojega zastopnika, ker so že "pred njo naredili vse, kar je v njeni pristojnosti, da se vzpostavi zakonito in gospodarno vodenje in poslovanje Pomurskih lekarn, ter da je svetu javnega zavoda predstavila vsa dejstva, ki mu omogočajo, da odgovorno opravi svojo upravljavsko in nadzorno funkcijo."

Občina tako vztraja na stališčih in z argumenti o vzpostavitvi zakonitega vodenja in poslovanja Pomurskih lekarn, s spoštovanjem obveznosti in da se zdravila nabavljajo v transparentnem in gospodarnem postopku javnega naročanja. »Pri tem smo ravnali strokovno in utemeljeno, kar so s svojimi odločitvami potrdila tudi sodišča," so še zapisali. Na murskosoboški občini so tudi potrdili, da pripravljajo nov odlok o ustanoviteljstvu.

 

    Komentarji

    1. gost
      28.02.2018 ob 22:29 Lendavas gost

      Izjava Jevška vse pove, kakšen je: ...smo se zdaj odločili zaključiti medijsko zgodbo, ki ustvarja neprijetno klimo in ne vodi nikamor. Razmere bomo skušali urediti po drugi poti, z drugačno diplomacijo. Po pojasnilih župana je namreč v pripravi nov odlok. Neprijetna klima, ki ne vodi nikamor? V pripravi je nov odlok zavoda? A bodo zdaj samo zaradi Zajca napisali nov odlok, de se ne bi mogel kandidirati? Če je vzrok v tem, potem je to bedno! Kakšna druga diplomacija? Kakor če bi Balažeka slišali v Lendavi. Sicer pa lendavska in pomurska javnost čaka tudi na Balažekovo (z izgovori zavito) izjavo, zakaj je nastopil proti Zajcu?

      10 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      01.03.2018 ob 8:00 mag.pharm. gost

      Prvo bi morali ustanovitelji razpustiti ta svet zavoda. Možno je seveda, da so so se spletle prijateljske in poslovne vezi, zato tudi stoječe ovacije. Kdo se bi pa sploh prijavil, kot alternativa dokler je svet zavoda v taki sestavi. Res je, da mora biti čimprej sprejet novi odlok, ki bo omogočal, da stroko opravlja stroka. Pravnik ali ekonomist naj bo direktor in dober meanager. Farmacevti pa se ukvarjajmo z poslom za katerega smo šolani. V dobro zaposlenih in ljudi vas g.Zajc lepo prosim umaknite se. Vaše vstrajanje bi lahko imelo za posledico razpad javnega zavoda in privatizacijo.

      7 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        02.03.2018 ob 14:09 vili gost

        Evo po Lotmerki se guči, ka je že vse nared za ustanovitev javnega zavoda Ljutomerske lekarne. Direktorca pa bi naj bila sama ... .... !

        3 0 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      01.03.2018 ob 11:58 sobočanec gost

      vsi vi ki pljujete po jevšku vejte da vas je malo to vam bodo pokazale volitve človek je več kot korekten in vljuden do občanov murske sobote.

      5 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        02.03.2018 ob 15:24 občan gost

        sobočanec ........... Znaš ka si tij Jevšeki tisto od ritne luknje do jajc spodaj to si ti in tebi enaki

        4 0 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      01.03.2018 ob 14:44 gost

      Edina podpora gre gospodu Zajcu. Vse ostalo je politika. Ne paše Jevšku ker ni njegov človek da bi pobirala občina dobiček. Sramota od župana.

      7 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.