https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

OSTALI ŠPORTI

FOTO: Tekmovanje v smuku na Pertočo privabilo številne smučarje in obiskovalce

Pertoča, 5.3.2018  

Včeraj je na Pertoči na Goričkem potekal že tradicionalni smuk za pokal Pertoče, ki ga na progi Zelko-Baša prireja tamkajšnje prostovoljno gasilsko društvo.


Gasilci so s pomočjo članov in podpornikov ter snežne pošiljke ob koncu letošnje zime pripravili smučarski praznik na Goričkem. Sončno vreme je na Goričko privabilo poleg tekmovalcev tudi številne gledalce, ki so lahko uživali ob smučarskih vožnjah. Organizatorji so pripravili progo z dolžino približno 480 metrov, ta je bila dobro pripravljena in utrjena, vendar ne preveč zahtevna in s tem primerna tudi za manj izkušene smučarje.

Prijave na tekmo so organizatorji začeli zbirati ob 10. uri, od 11.30 dalje pa so imeli tekmovalci možnost preizkusiti progo pred glavno vožnjo. Tekmovanje je potekalo v dveh kategorijah, mladinci do 15. leta starosti in člani od 15. leta naprej. Tekmovanja se je udeležilo okoli 50 udeležencev iz različnih krajev Pomurja.

Tekmovanje v smuku je potekalo v dveh vožnjah; prvi tek se je začel ob 13., drugi tek pa ob 15. uri. Po seštevku obeh časov smukaške vožnje so bili tekmovalci razvrščeni glede na skupni rezultat. Najboljši so seveda prejeli pokale in medalje.

Rezultati:

Mladinci:

1. mesto: Tilen Drvarič
2. mesto: Leon Šadl
3. mesto: Jaka Kolar

Člani:

1. mesto: Valter Kolar
2. mesto: Stano Holsedl
3. mesto: Robert Čantala

Mladinke:

1. mesto: Kaja Kerec
2. mesto: Tija Gomboši
3. mesto: Tija Dervarič

Članice:

1. mesto: Anja Gomboc
2. mesto: Larisa Čerpnjak
3. mesto: Melani Čontala

Na sončno nedeljo pred skorajšnjim koncem zime so se tako lahko preizkusili vsi željni smučanja in zabave na snegu. Po smučarskem tekmovanju je za sodelujoče sledil še družabni del, poskrbljeno pa je bilo tudi za številne obiskovalce in navijače, saj so se lahko pogreli s čajem ali kuhanim vinom.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.