https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POM-TURE

FOTO: Indija - Holi

Indija  

Holi je znan tudi kot festival barv in je verjetno najbolj ikonični festival, ki ga slavijo po celem svetu. Midva sva bila v Indiji ravno pravi mesec, da sva se udeležila praznovanja.


Festival barv izvira iz hinduizma in ponazarja zmago dobrega nad zlim, odhod zime in prihod pomladi. Veliko ljudi ga izkoristi za preprosto sprostitev, igro in zabavo. Holi je vsako leto bolj pribljubljen tudi med ostalimi ljudstvi in ravno zaradi barvitosti ga slavijo tudi v drugih večjih državah sveta.

Festival traja eno noč in en dan, začne se pa s prižigom kresa zvečer in se nadaljuje naslednji dan z metanjem vodnih balonov in barvanjem s posebnimi pigmentnimi praški.

Foto: Nekaj lokalnih otrok se je želelo fotografirati z Mitjo na večer pred Holijem

Na ta dan je organiziranih več javnih dogodkov, enega izmed teh sva se z nekaj prijatelji udeležila tudi sama. Šlo je za glasbeni dogodek z dodatkom ogromne količine barv in vode. Ker je bilo čez dan krepko preko 30 stopinj Celzija, je bil umetni dež zelo prijetni dodatek praznovanju. Posebej za ta festival sva si kupila tradicionalna oblačila imenovana kurte, ki na prvi pogled izgledajo kot nekakšne spalne obleke, ampak jih domačini nosijo vsak dan. Prav tako se jih da dobiti v ogromni različici barv. Ker sva želela kurte obdržati kot spomin na Holi, sva kupila bele in barvanje prepustila barvnim pigmentom. Spodaj lahko vidite kako sva izgledala pred festivalom.

Foto: Beli kurti

Lastnih fotografij skoraj nimava, saj so nama svetovali, da telefone in denarnice spraviva v plastične vreče. Voda je namreč velik del praznovanja. Nekaj utrinkov iz praznovanja si lahko ogledate spodaj.

Foto: Pobarvani obrazi in pobarvani kurti

Foto: Koncertno rajanje

Še kakšen prispevek spiševa kmalu.

    Fotogalerija