https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Dež ni ustavil pohodnikov 16. Jožefovega pohoda na Cankovi

Cankova, 18.03.2018 ob 6:00  

Na deževno soboto, 17. marca, je na Cankovi potekal že tradicionalni 16. Jožefov pohod. Slabo vreme ni pregnalo pohodnikov, saj je bilo zbirališče, dvorana vaško-gasilskega doma na Cankovi, dodobra napolnjena. 


Pohodniki, ki so se pripeljali tudi iz drugih slovenskih krajev, so se začeli zbirati okoli 9. ure, pohod pa se je začel dobre pol ure pozneje. V dvorani vaško-gasilskega doma so se pohodniki pred odhodom okrepčali z malico in pogreli s čajem, prav tako so prejeli okrepčilo ob poti in na cilju. Pohod je potekal po zmerno težki in 13 kilometrov dolgi krožni poti Cankova – Korovci – Gerlinci – Krašči – Domajinci – Topolovci – Cankova.

Za še več dobre volje so poskrbele pevke in pevci domačega pevskega zbora, s krajšim kulturnim programom. Prisotne pa sta nagovorila organizator pohoda Drago Habot in župan občine Cankova Drago Vogrinčič. Organizator prireditve Športno društvo "Studenec" Cankova je tako poskrbel, da so se na pohodu kljub slabšemu vremenu, zopet zbrali in družili pohodniki iz vse Slovenije.

 

Več fotografij v spodnji galeriji ...

 

    Fotogalerija