https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

MLADI

FOTO: V Murski Soboti pripravili 14. Pomurski otroški parlament

20.3.2018  

V ponedeljek, 19. marca 2018 je Društvo prijateljev mladine Murska Sobota organiziralo 14. Pomurski otroški parlament.

 

Po končanih medobčinskih in medšolskih otroških parlamentih in v pripravi na 28. Nacionalni otroški parlament je včeraj v Pokrajinski in študijski knjižnici Murska Sobota potekal 14. Pomurski otroški parlament na temo: “Šolstvo in šolski sistem“. Udeležili so se ga mladi parlamentarci iz štirih Upravnih enot, iz UE Murska Sobota 8 delegatov, Lendave 5 delegatov, Gornje Radgone 6 delegatov in iz Ljutomera 5 delegatov. Navzoči so bili tudi njihovi mentorji, nekateri ravnatelji, predsedniki DPM v Pomurju in predstavniki Društva prijateljev mladine Murska Sobota. Povabili so tudi pomurske poslance, a se srečanja žal niso mogli udeležiti.

Zbrane je v uvodu pozdravila predsednica Društva prijateljev mladine Murska Sobota Nataša Klepec. Navzoče v dvorani je nagovoril tudi podžupan Mestne občine Murska Sobota Zoran Hoblaj.

Sledil je krajši kulturni program v izvedbi treh učenk OŠ Bakovci. V organe parlamenta so izvolili Leilo Mazouzi kot predsednico in dva člana, Jureta Šimonko in Zarjo Škaper, poročilo s 27. Nacionalnega otroškega parlamenta pa je predstavil predsednik Matej Rengeo.

V razpravi so mladi parlamentarci poudarili predvsem, da si želijo bolj sproščeno šolo, več praktičnih vsebin, uporabo tabličnih računalnikov, manj domačih nalog, prostor za druženje po pouku, prisotnost učencev na govorilnih urah... Srečanje se je zaključilo s potrditvijo osmih delegatov za nacionalni otroški parlament in s predlogi za temo 28. Nacionalnega otroškega parlamenta.

 Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.