https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Stare plastenke za novo življenje

23.03.2018 ob 6:10  

V okviru vseslovenskega ozaveščevalno-dobrodelnega projekta "Jaz, ti mi za Slovenijo - stara plastenka za novo življenje« zbirajo sredstva za nakup ultrazvočne naprave srca za novorojenčke v soboški bolnišnici. Akcija bo potekala do 22. aprila 2018, ko obeležujemo svetovni dan Zemlje.


Organizator dogodka je Tandem Zagorje, društvo za enake možnosti in celostni razvoj. Partnerji pri projektu so Dinosov DROE Unirec, program Ekošola, Rdeči križ Slovenije in revija »Bogastvo zdravja« ob podpori komunalnih podjetij. Namen projekta je ozaveščati ljudi o možnosti recikliranja odpadnih plastenk in številne mlade spodbuditi k dobrodelnosti. Iz odpadnih plastenk PET lahko pridelajo novo plastenko in s tem pripomorejo k ohranjanju že preveč izkoriščenih naravnih virov. Takšno kroženje snovi imenujemo tudi krožno gospodarstvo, pri čemer se zniža tudi ogljični odtis.

K projektu je vključenih 140 slovenskih šol in vrtcev ter številne druge ustanove, podjetja, obrtniki in gospodinjstva. Zbiranje poteka od 22. marca do 22. aprila 2018 na sedemnajstih Dinosovih zbirnih centrih po Sloveniji. Ustanova, ki bo zbrala največjo količino plastenk, bo za nagrado prejela prehodni pokal in alno poslikavo podjetja Ekoigrala.

Donacije sprejemajo tudi preko SMS sporočil Telekomovi uporabniki s ključno besedo INKUBATOR5 na številko 1919 (prispevek 5 eurov) ter uporabniki storitev A1, Telemach in T2 s ključno besedo INKUBATOR5 ali INKUBATOR na 1919 in prispevate lahko 1 ali 5 evrov.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      23.03.2018 ob 9:12 Mateja gost

      Vse lepo in prav, ampak sramota za državo, da se se vedno zbirajo zamaski, zdaj plastennke. To je kriva država in nihče drug.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      23.03.2018 ob 9:42 gost

      Popolnoma se strinjamo z vašim komentarjem, ki v večini takšnih akcij drži. Vseeno pa vas moramo popraviti, da je pri tej akciji denar "stranski produkt". Prvenstveno gre za osveščanje najmlajših, ki plastenke v največji meri tudi zbirajo. Poleg tega je šola, ki zbere največ plastenk na učenca tudi nagrajena. Sredstva, ki se zberejo iz tega naslova pa doniramo tistim, ki skrbijo za najbolj nemočno populacijo, torej novorojenčke. Pridružite se nam tudi vi.

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      23.03.2018 ob 11:36 Mateja gost

      Gost prav imate.Ozavescanje pa je tudi nekaj.

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.