https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Vidov dom že vrsto let nelegalen

29.03.2018 ob 13:05  

Občina Dobrovnik je upala, da bo za dokončanje nelegalnega objekta prejela 51 tisoč evrov.


Občina Dobrovnik je na javni razpis »Lokalna akcijska skupina (LAS) Pri dobrih ljudeh 2020« v letu 2017 prijavila dokončanje objekta Vidov dom, prostor, kjer naj bi deloval mladinski turistično-izobraževalni center. Izkazalo pa se je, da objekt nima gradbenega in uporabnega dovoljenja, kar seveda pomeni, da je objekt nelegalen. Agencija za kmetijske trge in razvoj podeželja je tako vlagatelju, Društvu za trajnost virov SI.ENERGIJA, izdala negativno odločbo.

Vir:theworldnews.net

Večer poroča, da občina ni poskrbela za legalizacijo objekta, ki je bil zgrajen že leta 2006. Poleg tega pa bi občina morala zaradi lege na območju Krajinskega parka Goričko, pridobiti tudi okoljevarstveno soglasje. Z občinske uprave niso odgovorili na vprašanje glede odgovornosti, prav tako, pa se ne ve, ali imajo dovoljenje preostali objekti, ki jih je občina postavila na območju Bukovniškega jezera.

Manjkajo tudi druga dovoljenja
Vidov dom, zgrajen do četrte gradbene faze, je bil zgrajen v sklopu projekta Bukovniško jezero – prebujajoča se lepotica. Pred tem je na tem mestu stala gozdarska traktorska garaža, ki prav tako ni imela gradbenega dovoljenja, a naj bi pogorela.

Poročajo še, da nedokončani Vidov dom potrebuje popolno notranjo in zunanjo ureditev ter opremo za potrebe mladinskega turizma. Po DIIP bi za njegovo dokončno ureditev potrebovali kar 73 tisoč evrov, s prijavo na razpis LAS pa je občina pričakovala 51 tisoč evrov nepovratnih sredstev.

Bukovniško jezero je sicer privlačna turistična točka, saj jo letno obišče kar od 40 do 50 tisoč obiskovalcev. Nudi torej visok potencial za razvoj turizma, zato občina veliko vlaga v razvoj turistične infrastrukture.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      29.03.2018 ob 22:35 čondraš gost

      Pišite ga na G.Rudaša, pa bo objekt legaliziran čez noč ;)

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      30.03.2018 ob 8:20 gost

      gost -čondraš on vse zrihta ,samo morete ga napušču seliti ; )

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      30.03.2018 ob 8:35 čondraš gost

      je..tak ga je...on ga je naš čovik ;) .

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      30.03.2018 ob 9:35 čondraš gost

      Vin civili ste ga bedaki, vi ga plačujete gradbeno dovoljenje, pa dafke, nam pa ga vse država plača :) .

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      30.03.2018 ob 13:39 abc gost

      Nesposobneži...

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      15.04.2018 ob 19:30 gost

      Kateri bedak je to šel gradit sredi gozda??? Kaj v tej državi res ni več enega pametnega ???

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.