https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GOSPODARSTVO

Panorganic želi zgraditi novi rastlinjak v Avstriji

10.08.2018 ob 9:01  

Prleški Panorganic je aktiven tudi na trgu v Avstriji, in kljub temu, da so s proizvodnjo pri sosedih komaj dobro začeli, se že pripravljajo na širitev.


Česnek - slovenski česen

Panorganic je podjetje, ki je znano v našem okolju, saj ima svojo proizvodnjo bazirano v Ljutomeru, njihov najbolj znani produkt pa je “Česnek - slovenski česen.” V ljutomerskem rastlinjaku pridelujejo solato in zelišča pa tudi paradižnik, motovilec, rukolo in špinačo. Pri nas imajo zaposlenih 30 ljudi, občasno pa jih zaposlijo še dodatnih 10.

Širitev v Avstrijo

Sredi novembra so odprli svoj prvi rastlinjak v Cmureku, pri naših severnih sosedih. Ta je velik 1,1 hektar, na podjetju pa so s tem zaposlili še 10 ljudi. Cena investicije je bila okoli 3 milijone evrov, financirali so jo delno z lastnimi sredstvi in delno s posojilom avstrijske banke. V avstrijskem rastlinjaku bodo pridelali približno 12 tisoč glav solate in 2 tisoč zelišč na dan, tako kot v Ljutomeru. Pridobili so certifikat “AMA Gütesiegel,” ki predstavlja najboljšo prakso in najvišjo kakovost avstrijskih pridelkov. Celotno zalogo solate in zelišč trenutno prodajajo avstrijskemu Hoferju.

Nova širitev na vidiku

Ker so odzivi kupcev zelo pozitivni in jim prodaja lepo teče, imajo v namenu zgraditi novi rastlinjak, tega naj bi začeli graditi že jeseni. Za njihove pridelke se namreč zanimajo tudi drugi partnerji, lokalna skupnost jim celo ponuja zemljišča za nakup ali najem. Lastnik Panorganica, Mario Kurtovič je lansko leto pričakoval približno 5 milijonov evrov prihodkov, z avstrijskimi rastlinjaki pa želi dohodke še povečati.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      10.08.2018 ob 11:31 gost

      Kaj bo imel slovenski delavec od tega?

      7 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      10.08.2018 ob 11:54 Gost 2 gost

      Dvojni davek🤣

      2 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      10.08.2018 ob 13:10 solata gost

      Čestitati človeku za to, da investira in del posel.

      0 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      10.08.2018 ob 15:48 gost

      Mario Kurtović...?? Čak mal odkud mi je poznat?

      6 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      10.08.2018 ob 17:55 metka gost

      Čudno Avstrijci bi postavili rastlinjake nekje pri Lendavi ta pa gre postavljat raslinjake v Avstrijo . Malo čüdno

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        12.08.2018 ob 12:50 kar gost

        tumi se pravi tržno pozicioniranje - kak vidiš so pridobili certifikat AMA Gütesiegel in najverjetneje je pogoj oz. ga ležeje pridobiš če je pridelano v Avstriji.

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      11.08.2018 ob 11:36 gost

      Mario Kurtovič je bil nekoč diler pa spejval je pri skupini Bledon iz Radenec. Jaz mu čestitam, za preobrazbo, pa ka mu je ratalo, nejsan mu fauš. To je dokaz ka se da iz kriminalca ratati tudi človek. Samo voljo pa pogum moraš meti.

      2 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      12.08.2018 ob 12:04 ne delam za miloščino gost

      Delavci pa iz Prekmurja za minimalca po deset ur na dan .Hvala raje enkrat na dan jem,kot pa da delam skoraj zastonj .Saj Avstrijec mu ne bo delal za tringelt

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      12.08.2018 ob 13:04 gost

      Pa kakši Avstrijec domači delavec kak ne razmiš ,gost solata je še napisal kak mu čestita ,dela san tan pa bom ti razložil kak je to delaš v Avstriji saveda Slovenec ker v Avstriji bedakov za mali denar ne njdeš in ker je v Avstriji najnižja urna postavka 7 eur on to mora plačati,ti boš pa delal za Slovenskega minimalca in to tako da boš delal12 ur on de ti pa plačal 4ur po 7 eur tu ni kaj za čestitat

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      26.03.2019 ob 7:54 Nataly gost

      Izkoriščajo delavce in ne plačujejo! Res pošten posel! Bravo!

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.