https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Za ureditev pločnikov v Murski Soboti namenjenih približno 223 tisoč evrov

 

V začetku aprila bo Mestna občina Murska Sobota začela z urejanjem pločnikov v Prešernovi, Kopitarjevi in Ulici Štefana Kuzmiča v Murski Soboti, kjer trenutne ureditve žal ne zagotavljajo osnovnih pogojev varnosti in udobja za pešce.

Na tem območju ali v njegovi neposredni bližini je več javnih zavodov, med drugim tudi vrtec v Prešernovi ulici in Kopitarjevi ulici ter dve osnovni šoli. V neposredni bližini pa nahajata tudi dva mestna parka, ki služita občanom kot prostor za rekreacijo in sproščanje.

Z namenom povečanja prometne varnosti najšibkejših udeležencev v prometu in izboljšanja kakovosti življenjskega prostora bodo izvedene naslednje aktivnosti:

- ureditev manjkajočih pločnikov za pešce v Prešernovi, Kopitarjevi in Ulici Štefana Kuzmiča;
- rekonstrukcija obstoječih križišč v krožišče ali nivojske ploščadi z nivojskimi prehodi za pešce;
- zasaditev dreves v severnem delu ulice Štefana Kuzmiča, ki bo prijetno nadaljevanje obstoječega drevoreda na južnem delu omenjene ulice, kar bo nedvomno zvišalo raven udobja pešca:
- umestitev urbane opreme, kot so klopi in koši za smeti;
- označevalne table z namenom promoviranja hoje;
- rekonstrukcija obstoječe javne razsvetljave, meteorne kanalizacije in vodovodnega omrežja.

Skupna vrednost investicije z vsemi povezanimi stroški je predvidena v višini 223.000 evrov z vključenim DDV. Za izvedbo gradbeno-obrtniških in inštalaterskih del pa je na javnem razpisu bil izbran ponudnik Pomgrad, gradbeno podjetje d.d. 

V času izvajanja gradbenih del bo na teh ulicah moten promet za tovorna vozila in kolesarje ter oteženo prehajanje ulic za pešce, zato vse udeležence prosijo za strpnost in razumevanje.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.