https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Novi sistem DarsGo s 1. 4. 2018

30.03.2018 ob 12:00  

Dars z začetkom meseca aprila uvaja sodobno elektronsko cestninjenje. To bo namenjeno vozilom z maso nad 3,5 tone. Po Sloveniji je vzpostavljenih sedem DarsGo servisov, ki delujejo na izbranih točkah. Registracija je mogoča tudi preko spletne strani www.darsgo.si. Čez nekaj časa bo registracija mogoča na vseh pooblaščenih bencinskih servisih ob avtocesti. Namen tega sistema je omogočiti hitrejši pretok tovornih vozil čez točke cestninjenja. Za tiste, ki bodo zapeljali na avtoceste in hitre ceste brez registracije tega sistema, bodo sledile visoke globe. 


Ob registraciji morajo uporabniki imeti prometno dovoljenje, dokazilo o emisijskem razredu EURO. Za vozila, ki so registrirana v Sloveniji pa je potrebno priložiti le prometno dovoljenje. Administrativni stroški so 10 evrov (z DDV). 

Lokacija registracije za zdaj poteka ob zahodni ljubljanski obvoznici (Grič 54, Ljubljana), na počivališčih Maribor (smer Ljubljana), Lopata (smer Maribor), Grabonoš (smer Ljubljana) ter na mejnih prehodih Obrežje, Gruškovje in Fernetiči. Počivališče Grabonoš je pri izvozu za Sveti Jurij ob Ščavnici in je tudi edina točka v Pomurju, kjer lahko uredite registracijo. 

Cestnina se bo po novem sistemu plačevala po prevoženi razdalji uporabnikov, ob tem bo upoštevano tudi onesnaževanja zraka s strani teh vozil.

Za več informacij lahko pokličete na klicni center: 01 518 8350. 

    Komentarji

    1. gost
      30.03.2018 ob 13:25 imre gost

      Takšni kontejner so postavili kak ovi za maketo o drugemtiru

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.