https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

POLITIKA

Poslancu Horvatu grozili s smrtjo

06.04.2018 ob 14:30  

Predsednik parlamentarnega odbora za zunanjo politiko Jožef Horvat je prejel anonimno elektronsko pošto na strežnik stranke. Grožnje s smrtjo je bil deležen, ker naj bi oviral proces sprejemanja priznanja Palestine v državnem zboru.

Jožef Horvat je v izjavi povedal, da je včeraj po elektronski pošti zaradi postopka sprejemanja samostojnosti Palestine prejel anonimno grožnjo s smrtjo, kar je prijavil tudi policiji. Na novinarski konferenci, kjer je skupaj z Matejem Toninom in Valentinom Hajdinjakom predstavljal program zunanje in obrambne politike stranke NSi pojasnil, da je anonimno elektronsko pošto prejel na strežnik stranke. Opozorjen je bil, da je njegovo delo spremljano ter da se bo v primeru oviranja priznanja Palestini postavil v zanj nezaželeno situacijo. Več podrobnosti pa o tem ni želel pojasnjevati.

Na konferenci je še povedal, da sam ni odgovoren za zaplete glede priznanja Palestine in se sam tudi ne počuti odgovornega. Odbor je pod njegovim vodstvom že novembra 2014 od vlade zahteval, da državnemu zboru predloži sklep o priznanju Palestine. Vlada tega vse do danes ni naredila, Zakon o zunanjih zadevah pa predpisuje da DZ sklep o priznanju sprejme na predlog vlade.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    Komentarji

    1. gost
      06.04.2018 ob 18:03 imre gost

      Kak išče usmiljenje in podporo .Ka pa je on sploh kaj takega ,da bi se njemi grozilo .Končno pa pustimo mi Palestino ker imamo večje skrbi v svoji državi kot pa se ubadati z Palestino ,kaj pa imamo od Palestine ?

      19 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      06.04.2018 ob 19:01 Sergo gost

      Mislim, da si zadel bistvo. Nekdo išče podporo pred parlamentarnimi volitvami.

      11 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        07.04.2018 ob 14:51 JOŽEF gost

        ta tip se že dolgo šlepa po parlamentu ,pa je to z Palestino izkoristil za svojo predvolilno KAMPANIJO..LE .KDO BI PORABIL METEK ZA TEGA TIP????

        7 4 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      06.04.2018 ob 21:09 čondraš gost

      Mirovniki ki grozijo ? Nič novega, zadrogirani indijanci z levice, na razvojni stopnji- avstralopitek . Mirovniki ki hodijo na proteste z molotovkami in s palicami namenjenimi za agresijo . Me pa zanima kaj stoji v ozadju priznanja Palestine ? Kakšne obljube slovenski levici ? Če bi jih moglo zanimati kakšno priznanje bi se mogli ubadati s priznanjem Katalonije, z evropskim problemom torej . Bebavi provokatorji bi radi osamili SLovenijo in jo popeljali v načrtni propad ? Petokolonašem z levice to ne bi bilo tuje.

      5 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        06.04.2018 ob 23:54 palestinec gost

        najprej si zbriši nos pa tisto ka gleda iz njega pa te pametuj što je drogirani in petokolonaše najprej se navči kak se na wc obnaša pa te naprej ka prideš do spleta pa če nemaš ogledala se pogleni tam da krava zdigne rep.

        2 4 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      07.04.2018 ob 16:10 gost1 gost

      čas, ka se spuca z ljubljane. v življenju niš posebnega, niti za pomurje, kaj šele za prekmurje in domačega človeka, ki ga je na položaj porinil. že davno politično mrzel. župniki v prekmurju in nsi.

      6 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      07.04.2018 ob 17:00 gost

      dobro je napijsu Imre: ka pa imamo mi od Palestine, v Evropi se pa zaradi Katalonije ne upamo pisniti, posranci posrani v zgradbi demokracije.

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      08.04.2018 ob 8:57 žižkarji gost

      Smešno. Palestiba i Horvat.

      1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.