https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Novi pločniki na Razkrižju - razlog za pohod in druženje

Razkrižje, 18.04.2018 ob 9:45  

Na pobudo občanov so v nedeljo, 15. aprila 2018, v Občini Razkrižje organizirali pohod po novozgrajenih pločnikih, ob novo zgrajeni državni cesti. Pohod je potekal skozi naselja Razkrižje, Šafarsko in Gibina.


Pohoda so se poleg drugih pohodnikov, udeležili tudi: župan Občine Razkrižje Stanko Ivanušič, župan sosednje hrvaške občine Štrigova Stanislav Rebernik, poslanec v Državnem zboru RS mag. Aleksander Kavčič in lastnik podjetja GMW gradbeništvo, mehanizacija Weindorfer, d. o. o., g. Branko Weindorfer.

Pohodniki so se ob poti pogostili pri občanih na Razkrižju, Šafarskem in na Gibini. Pohod se je zaključil pri brunarici na Šafarskem ob glasbi tamburašev iz Lotmerka in Razkrižja. Pohodniki pa so ob koncu okrepčali z razkriškimi mlinci, ki so krajevna posebnost.

Obnova državne ceste Gibina-Razkrižje, v dolžini 2.256 m, je potekala od marca 2017 do marca 2018. Poleg nove ceste, pločnika in sodobne varčne razsvetljave so v tem času zgradili tudi dva mostova, na Šafarskem in na Gibini, poleg tega pa so poskrbeli za več kamnitih zložb in betonskih parapetov, položili pa so tudi zemeljsko električno omrežje za izgradnjo širokopasovnega optičnega omrežja.

Za večino ljudi je druženje brez protokolarnih obveznosti tisto, kar v današnjih časih najbolj pogrešajo.

Foto: razkrizje.si

Več fotografij v spodnji galeriji ...

 

    Fotogalerija