https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

FOTO: Svetniki občine Tišina izkazali podporo Ivanu Zajcu

Tišina, 24.04.2018 ob 6:00  

 V prostorih občine Tišina je potekala 28. seja Občinskega sveta občine Tišina.


Na sejo so bili vabljeni člani občinskega sveta, predsednica nadzornega odbora občine Tišina Milena Auguštin, predsednica odbora vaških skupnosti Aleksandra Karoli, članica nadzornega odbora občine Tišina Dragica Banfi, ravnatelj Osnovne šole Tišina Janko Durič, direktorica Pokrajinske in študijske knjižnice Murska Sobota Klaudija Šek Škafar, v. d. direktorja Javnega zavoda Pomurske lekarne Murska Sobota Ivan Zajc, direktorica Zdravstvenega doma Murska Sobota Edith Žižek Sapač, direktor Saubermacher & Komunala Murska Sobota Drago Dervarič, direktor Centra za ravnanje z odpadki Puconci Franc Cipot ter Medobčinska inšpekcija in redarstvo.

Za sejo je bilo predvideno 19. točk dnevnega reda. Svetniki pa so pri sprejemanju točk dnevnega reda izkazali složnost, saj so sprejeli vse predvidene točke dnevnega reda, večinoma soglasno. Med drugimi so sprejeli: predlog Zaključnega računa proračuna občine Tišina za leto 2017, predlog Odloka o pokopališkem redu v občini Tišina – II. obravnava, predlog Sklepa o odpisu terjatev do kupcev (obrazložitev župan) ter predlog Sklepa o preoblikovanju Pošte na območju občine Tišini v pogodbeno pošto.

V dnevnem redu je bila predvidena tudi seznanitev in obravnava poročil o delu v letu 2017. Med drugimi je svoje poročilo oddal tudi v. d. direktor Javnega zavoda Pomurske lekarne Murske Sobote Ivan Zajc. Ta je na kratko predstavil delovanje Pomurskih lekarn. Navedel je tudi nekaj kratko in dolgoročnih ciljev, med drugimi na primer "skrbeti za čim kakovostnejše izvajanje storitev in uvajanje novih projektov farmacijske smeri, zagotavljanje prijazne poslovne prostore uporabnikov ter dobre delovne pogoje zaposlenim, in skupaj z občinami zagotavljati racionalno in učinkovito lekarniško mrežo v skladu z zastavljenimi merili in kriterij." Povedal je še tudi, da dobro sodelujejo z okoljem in skrbijo za svetovalno ter strokovno informativno dejavnost. V lanskem letu so sicer imele Pomurske lekarne 26.3  milijona evrov prihodkov in 26 milijonov odhodkov. Razliko so s sklepom razdelili v investicije in amortizacijo, nekaj pa tudi v poslovni namen. "Uresničili smo naše cilje, ponosni smo na naše rezultate. Ljudje nam zaenkrat zaupajo, zato smo zadovoljni. Smo tudi eden najuspešnejših zavodov v Sloveniji," je dodal Zajc.

Zajc je na kratko omenil tudi spor med Pomurskimi lekarnami in Mestno občino Murska Sobota (MOMS). V razpravi, ki je sledila, so mu svetniki izkazali podporo in mu čestitali za pokončno držo. Izrazili so prepričanje, da bi se morale ostale občine »upreti« in jasno povedati, da vse skupaj traja že predolgo.

Župan občine Tišina Franc Horvat je na omenjeno temo povedal, da ima MOMS težavo s tem, da je nad ostalimi občinami, oz. "da so ostale občine nič." "Bilo je direktno povedano, da MOMS ne bo pristala, da je direktor Pomurskih lekarn g. Ivan Zajc," je še povedal Horvat.

Letna poročila so predstavili tudi predstavniki Pokrajinske in študijske knjižnice Murska Sobota, Saubermacher Komunale Murska Sobota, Centra za ravnanje z odpadki Puconci, Medobčinske inšpekcije in redarstva, Osnovne šole Tišina (poročilo, analiza finančnega poslovanja, poročilo članov sveta zavoda)  ter Uredniškega odbora občine Tišina.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      24.04.2018 ob 8:07 erni gost

      bravo dečki....in dekline, samo tak naprej, za posštenost, kere v Sobote ne poznajo, tan samo naši, naši, naši.....

      10 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. Za komentiranje se morate prijaviti!

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.