https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V Vulkaniji predstavili nove pridobitve

Grad, 21.04.2018 ob 14:55  

V soboto, 21. aprila 2018, je na trgu pred Doživljajskim parkom Vulkanija potekala tiskovna konferenca ob zaključku projekta »Z Olijem po vulkanski pokrajini.«


Na tiskovni konferenci so bila predstavljena nova doživetja v Vulkaniji in pri partnerjih, prav tako pa so predstavili dejavnosti in opremo, ki so jo pridobili v okviru operacije »Z Olijem po vulkanski pokrajini«.

Po uvodnem pozdravu direktorice ZUKD Grad Danijele Krpič je sledil nagovor županje Cvetke Ficko. Jasmin Kukec je na kratko predstavil LAS Goričko 2020, Krpičeva pa operacijo »Z Olijem po vulkanski pokrajini.«

Po predstavitvi je sledil vodeni ogledi Vulkanije z novimi doživetji, kjer so se obiskovalci tudi fotografirali in prejeli spominsko fotografijo iz vulkanskega podzemlja. Po ogledu novih pridobitev so bili obiskovalci vabljeni še na pogostitev in na vožnjo z vlakcem. Ta jih je zapeljal do starega kamnoloma, kjer so, predvsem najmlajši, z veseljem iskali ostanke olivina v vulkanskih kamninah.

V okviru projekta so v Vulkaniji pridobili novo opremo, ki bo popestrila doživetje v vulkanskem podzemlju in na sodoben način interpretirala geologijo in življenje na vulkanskih tleh. Ta oprema je nadgradila doživljajski center in se tako lahko kosa z najmodernejšimi evropskimi centri takšnega tipa. Projekt je vreden 86.693,03 evrov in bo sofinanciran s strani ESRR (MGRT) v višini 56.847,90 evrov, zavod bo zagotovil lastna sredstva v višini 27.594,30 evrov, partnerja pa v višini 2.250,84 evrov.

Več fotografij v spodnji galeriji...






    Fotogalerija