https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Pred vrati je festival socialnega podjetništva

22.04.2018 ob 17:00  

V RIS Dvorcu Rakičan se bo odvijal Festival socialnega podjetništva, ki je zaključni dogodek projekta Moja ideja, moja prihodnost: spodbujanje socialnega podjetništva na podeželju.


Dogodek se bo odvijal v Modrem salonu Dvorca Rakičan, v torek, 24. aprila 2018, s pričetkom ob 10. uri.

Festival združuje mednarodno konferenco, okroglo mizo in socialnopodjetniško tržnico.

V okviru projekta sta nastala priročnik "Moja ideja, moja prihodnost: prvi koraki v socialno podjetništvo"  in mobilna aplikacija "My idea, my future", ki ju bodo na festivalu tudi prvič predstavili.

Osrednji del dogodka je okrogla miza Priložnosti, izzivi in pasti socialnega podjetništva na podeželju, s pričetkom ob 11.30 uri. Udeleženci okrogle mize so Tadej Slapnik, državni sekretar v Kabinetu predsednika Vlade RS, dr. Karmen Pažek s Fakultete za kmetijstvo in biosistemske vede; Lea Cipot, ustanoviteljica socialnega podjetja Zavod korak naprej in Goran Miloševič, direktor Eko-socialne kmetije Korenika. Pogovor bo moderiral Tadej Buzeti.

Na festivalu se bodo predstavila tudi socialna podjetja iz Slovenije, Italije in Francije. Študenti fakultete za kmetijstvo in biosistemske vede pa bodo predstavili socialnopodjetniške izzive in priložnosti na področju kmetijstva.

Projekt si prizadeva  za izboljšanje položaja mladih na podeželju, t.j. njihovega socialnega, ekonomskega, gospodarskega in družbenega položaja. Spodbujanje mladih pri razvoju podjetniških idej in prvih korakih v socialno podjetništvo je lahko učinkovit pristop za zmanjšanje brezposelnosti med mladimi ter ustvarjanju nove zaposlitvene perspektive ne le na regionalni, temveč tudi na nacionalni in evropski ravni.

»Želimo nagovoriti mlade, jim približati podjetniško razmišljanje, jih motivirati k samoiniciativnosti in samostojnosti in jim predati čim več koristnih informacij v zvezi s prvimi koraki v socialno podjetništvo in izkoriščanjem potencialov podeželja«, pravi vodja projekta, Nuša Vučkič.

Projektno partnerstvo sestavljajo organizacije iz Slovenije, Italije in Francije.

Podroben program festivala se nahaja TUKAJ.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.