https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

SLS predstavila pomurske kandidate za poslance

18.05.2018 ob 15:00  

Slovenska ljudska stranka je danes v Kulturnem centru v Juršincih predstavila še zadnjo enajsterico kandidatk in kandidatov za državnozborske volitve, tokrat tistih, ki kandidirajo v 8. volilni enoti. Predsednik SLS mag. Marko Zidanšek je v uvodu predstavitve poudaril, da SLS dela za ljudi in z razliko od nekaterih strank ne trosi medenih obljub pred volitvami. »Imamo jasen in z rešitvami podprt volilni program, močno ekipo kandidatov ter veliko podporo na terenu. Smo edini pravi zagovorniki slovenskega podeželja, lokalne kakovosti ter zdrave kmečke pameti. Zato sem prepričan, da bo SLS po teh volitvah znova v parlamentu,« je z optimizmom spregovoril predsednik SLS.

Volilni okraj 1 - Lendava: Rok Zver
"Sem predsednik društva Krvni bratje, v katerem se združujemo predvsem osebe z motnjo strjevanja krvi. Po izobrazbi sem zobotehnik, v katerem poklicu sem deloval do pridobitve invalidnosti. Ljubiteljsko spremljam politično dogajanja od zgodnjih devetdesetih, sedaj pa se odločam za aktivnejšo vlogo. V prostem času kolesarim ter uživam v delu v družinskem vinogradu."

Kot poslanec se bm zavzemal za: regionalizacijo in decentralizacijo Slovenije, ohranjanje čiste narave, predvsem pa za zaprtje bioplinarn in znižanje davčne obremenitve plač.

 
Volilni okraj 3 - Ljutomer in volilni okraj 6 - Gornja Radgona: Alojz Štuhec
"Živim v petčlanski družini skupaj z ženo Metko in s tremi otroki - Jakobom, Markom in Evo. Po izobrazbi sem diplomirani inženir agronomije in hortikulture, zaposlen kot kmetijski svetovalec. Imam 19 let delovnih izkušenj na področju tehnološkega in investicijskega svetovanja. Ob službi kmetujem na domači kmetiji, veliki 50 hektarjev. Sem zelo dejaven na področju kmetijstva in zadružništva, 30 let že aktivno delujem tudi v gasilstvu. V prostem času sem rad v naravi, se ukvarjam s športom, občasno sem tudi amaterski igralec. Sem predsednik Občinskega odbora SLS Svet Jurij ob Ščavnici in svetnik v Občini Sveti Jurij ob Ščavnici."

Kot poslanec se bo zavzemal za: družini prijazno in varno okolje, pošteno gospodarstvo in zadružništvo, davčno razbremenitev dela, primerno obravnavanje družinskih kmetij in lokalne interese, da bomo tudi izven Ljubljane imeli kakovostne pogoje za življenje in delo.

Foto: SLS

Volilni okraj 4 - Murska Sobota I: Jasmina Opec Vöröš, podpredsednica SLS
"Sem nekdanja poslanka Državnega zbora RS, podpredsednica SLS, mestna svetnica v Murski Soboti, Pomurka leta 2013. Po diplomi na Pravni fakulteti v Ljubljani sem delovne izkušnje pridobivala v odvetništvu, gospodarstvu, državnih institucijah, v nevladnem sektorju in na mednarodnem področju. Trenutno sem zaposlena kot strokovna sodelavka na Mladinskem svetu Slovenije, kjer se še posebej intenzivno posvečam področjem zaposlovanja, demografskih sprememb in medgeneracijskega sodelovanja. V prostem času rada tečem, navijam na športnih prireditvah in uživam v domači kulinariki."

Kot poslanka se bo zavzemala: za enakopraven razvoj vseh krajev v Sloveniji in za enako kvaliteto življenja vseh prebivalcev, ne glede na kraj prebivališča, za dostojno življenje vseh generacij, še posebej delavcev, mladih, starejših in bolnih, za ustvarjanje kvalitetnih in dostojno plačanih delovnih mest v vseh regijah, za dostopna in kvalitetna stanovanja za vse generacije in za širjenje ljubezni in spoštovanja do naše domovine.  

 
Volilni okraj 5 - Murska Sobota II: Maja Papič Lindič
"Sem Maja Papič Lindič, rojena leta 1983 v Murski Soboti. Po končani osnovni šoli v Bakovcih sem šolanje nadaljevala na Srednji zdravstveni šoli Murska Sobota. Študijska pot me je nato ponesla v Ljubljano, kjer sem po končani diplomi na univerzitetnem programu nadaljevala študij in si pridobila strokovni naziv magistrica varstvoslovja. Po Nacionalni poklicni kvalifikaciji imam pridobljen naziv varnostna menedžerka. Trenutno sem zaposlena v družbi Simbio, d.o.o., kot vodja Enote za komercialo in skladišče. Aktivno sem vključena v domačem podjetju, kjer se ukvarjamo z inštalaterstvom vodovoda in centralne kurjave. V mestnem odboru Slovenske ljudske stranke Celje opravljam operativna dela in vodim Novo Generacijo SLS Celje. Izvoljena sem v Mestni svet Mestne občine Celje. Vpisana sem v register imetnikov Potrdila za nadzornike, saj opravljam podpredsedniško mesto v nadzornem svetu Vodovod-Kanalizacija Celje. Prav tako sem članica sveta zavoda Poklicne gasilske enote Celje, Vrtca Anice Černejeve in III. Osnovne šole Celje. Z družino živim v Celju. V prostem času se posvečam potovanjem in športnim aktivnostim, najraje ga preživim z družino. Obožujem hribe in naravo."

Kot poslanka se bo zavzemala za: decentralizacijo in dvig pomena posameznih regij, implementacijo strategije za dvig rodnosti in enakopravno zastopanost žensk in moških v politiki ter na vodilnih mestih v družbi.

 



 

    Fotogalerija