https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Radenski špricar in tekmovanje v kuhanju divjačinskega golaža v Radencih

Radenci, 29.04.2018 ob 15:00  

Nedelja, 29. aprila, je bila v Radencih v znamenju 7. izbora za Radenski špricar in 7. tekmovanja v kuhanju divjačinskega golaža. Obe prireditvi sta se pričeli že ob 10. uri. Terasa hotela Radin je gostila tudi druge stojnice z domačimi in unikatnimi izdelki. Poskrbljeno je bilo tudi za živo glasbo s skupino ŠTRK iz Ljutomera. Vrhunec je predstavljal razglasitev zmagovalcev. 

Kuhanje golaža je potekalo v kotlih. Najprej je bila potrebna priprava sestavin, rezanje. In kakšne so osnovne sestavine za divjačinski golaž? Čebula, korenček, limona, meso v marinadi, česen, paradižnikova mezga, mleta rdeča paprika, voda, brinove jagode in lovorjev list.

Na tekmovanju v kuhanju divjačinskega golaža so sodelovali: Terme 3000 (Lainšček Drago, Renato Rac), Terme Lendava (Janez Pankas), Petajnska povratnika (Branko Fožef, Šeruga Robert), Zdravilišče Radenci (Denis Kotar, Klavdija Grah), Matej in Leon Maučec, KTD Puconci z dvema ekipama (Nataša Novak, Aleksander Gabor in Marta in Karel Hari), Aženski triatlon (Felkar Darko, Matej Bratuša), Škrget vino (Škrget Zvonko, Osterc Saša), gostilna Šadl (Manfred Vreča, Adis Hadžipa Šić), Team Slavinec (Vito, Maša, Miran, Viktor)  ter črnogorska ekipa iz Podgorice (Milan Popovič, Nikola Radandić).

Tretje mesto v kuhanju divjačinskega golaža je zasedla ekipa Team Slavinec, drugo mesto je pripadlo ekipi iz Term 3000. Najboljši golaž je skuhala ekipa Škrget vino. 

Žirija je za najboljši Radenski špricar razglasila vino Ivana Korošča (zvrst) z Rožičkega Vrha, drugo mesto je zasedel vinar Miroslav Kolbl (Prlečan) iz Križevcev, tretje mesto Radgonske gorice (Janževec). Po mnenju občinstva je najboljši špricar Ivana Korošča (zvrst). Sodelovali so še vinarji Sašo Zidar (Grabonoščan) iz Radencev, Blaž Krajnc (zvrst) iz Šratovec, Ivan Klobasa (zvrst) iz Okoslavec, Tomi Bratuša (Bratuševo vino) Aženskega Vrha, Lepoša Dragotin-Lojzka (zvrst) iz Radencev, Nada Ilješ (beli pinot) iz Radencev, Anton Misja (zvrst) iz Društva vinogradnikov in ljubiteljev vina Kapela, Ciril Meško (zvrst) iz Murske Sobote in Vinogradništvo Natalija Rihtarič iz Radencev. 

Najprej je spregovoril novi predsednik Zavoda za turizem in šport Radenci, Branko Žnidarič. Vse prisotne je pozdravila tudi direktorica hotela Radin, Vesna Maučec. Žirijo za izbor Radenskega špricara so sestavljali Gregor Tompa, Katja Klobasa, Branko Slavinec, dr. Alojz Slavič in Anton Misja iz Društva vinogradnikov in ljubiteljev vina Kapela. 

Žirijo pri ocenjevanju divjačinskega golaža so sestavljali Zdenka Tompa, Danilo Kozar in Boštjan Rožanc. Pri tem so upoštevali okus in tudi izgled golaža na krožniku.  

Gostje na dogodku so bili tako domačini kot turisti iz hotela Radin. 

Več fotografij v spodnji galeriji ...

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.