https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POM-TURE

Nordkap - norveški raj, kjer sonce zahaja ob polnoči

Norveška, 12.5.2011  

Nordkap predstavlja najsevernejšo (neuradno) točko Evrope, ki jo še kot turist lahko brez težav obiščete. Potovanje na Nordkap predstavlja enega izmed vrhuncev potovanja na Norveško. Polnočno sonce je možno videti v poletnih mesecih v obdobju dveh in pol mesecev.

Rubrika POM-TURE je na Pomurec.com na sporedu vsak drugi četrtek, v njej pa predstavljamo popotniške utrinke in zgodbe iz celega sveta.

Pot do tja je dolga in ponavadi vključuje tudi potovanje čez Finsko in Švedsko. Kulisa, ki se izrisuje na poti do Nordkappa je pravljična. Velike črede severnih jelenov se premikajo po tako značilni severnjaški pokrajini. Redka naselja služijo kot postanek za nakup katere izmed dobrot Skandinavije, predvsem izdelkov iz jelenjega mesa. Po vijugasti in razmeroma ozki cesti, se najprej spustite v tunel, ki povezuje otok Mageroy s celino. Tunel je s skoraj 8% naklonom,  6.870 metrov dolžine na sredini 212 m pod gladino Barentsovega morja.

Ob polnoči se prikaže na pobočju nekaj čez 300 m visoke pečine neverjeten pogled na polnočno sonce, ki boža severnjaško pokrajino in morje. Kljub večjemu številu turistov zavlada ob dogodku nekajminutna tišina. Vsi , ki se boste odpravljali na sever, ne izpustite ogleda  in se pridružite čarobnosti tišine na Nordkapu.

Pokrajina, ki vas premlja večji del poti po Norveški.

 

Dežela Fjordov

 

Tunel, ki povezuje otok Mageroy s celino.

 

Na poti srečujete ogromno severnih jelenov, zato je potrebna dodatna pazljivost na cesti.

 

Tudi v Skandinaviji ne tako pogost prizor.

 

Pečine, ki "zaključujejo" Evropo .

 

Kulisa, zaradi katere množice drvijo na sever Evrope.

 

Tišina in pogled sta dobro poplačilo za dolgo pot.

 

Vsi želijo vsaj en posnetek na tako opevanem kraju.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. veter
      12.05.2011 ob 20:41 veter

      Zgleda zelo lepo. Norveška je res dežela kjer si človek lahko odpočije in pomiri.

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      04.04.2015 ob 21:30 gost

      zanima me, kako je z crpalkami. v kolikor se pelješ z avtodomom si verjetno moras vzeti s seboj kar nekaj goriva.

      9 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.