https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Florijanov pohod v znamenju domačih dobrot

Hrastje Mota, 15.05.2018 ob 9:00  

Kulturno društvo Janko Divjak Kapela je s sodelovanjem PGD Hrastje Mota, 12.5.2018, organiziralo 4. Florijanov pohod. Start in cilj pohoda je bil pri Vaško gasilskem domu Hrastje Mota. 

Pot je vodila iz Hrastje Mota, ob reki Muri do Rihtarovcev, kjer je bil prvi postanek z okrepčilom. Domačina Rihtarovcev (Zamuda) sta pripravila tako imenovani »Rihtarovski langaš«, organizatorji so postregli z osvežilnimi napitki.

Po okrepčilu je pot vodila med njivami in po gozdu do kmetije Vrzel, kjer so se pohodniki okrepčali z »Ocvirkovicami«, gospodinja kmetije je postregla tudi z domačim sirom.

Pot se je nadaljevala po pločniku nazaj proti izhodišču-gasilskemu domu. Na cilju je vsaki pohodnik dobil »Florijanovo malico«. Dolžina pohoda je bila približno 9 km in se ga je udeležilo okoli 80 pohodnikov.

Foto: KD Janko Divjak Kapela

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      15.05.2018 ob 17:10 VANČ gost

      Glavno da je hrana zastonj pa gremo peš potlik pa še špricar mrzev pa je bilo lepo.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.