https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

MLADI

Žiga Škalič uspešen na mednarodnem tekmovanju iz hitrega in zanesljivega računanja

16.5.2018  

Na mednarodnem tekmovanju je v kategoriji dečki tekmovalo 25 tekmovalcev iz Estonije, Latvije, Litve, Ukrajine, Gruzije in Slovenije. Žiga Škalič, dijak ljutomerske gimnazije se je zelo dobro odrezal in dosegel odlično 9. mesto.

Tekmovanje je potekalo preko spletne aplikacije si.miksike.eu. Slednja je namenjena izboljševanju računanja. Njeni uporabniki se urijo v hitrosti in zanesljivosti seštevanja, odštevanja, množenja, deljenja, iskanja neznanega števila ali primerjave dveh številskih izrazov. Lahko se odločijo, da bodo aplikacijo uporabljali zgolj za vadbo ali pa bodo v računanju tudi tekmovali. Pri računanju ni dovoljena uporaba papirja in svinčnika niti računala.

Tekmovalci so bili razdeljeni po kategorijah glede na starost. Srednješolci so bili uvrščeni v 5. skupino. Tekmovanje je bilo razdeljeno na štiri dele: prvi trije krogi tekmovanja so bili izvedeni na daljavo, finale pa je potekalo v živo.

Letos je prvi krog potekal od 2. do 13. oktobra 2017, drugi krog od 6. do 17. novembra 2017 in tretji krog od 4. do 15. decembra 2017. Vsak tekmovalec lahko v vsakem tekmovalnem krogu tekmuje največ trikrat v času 60 minut. Upošteva se boljši rezultat. Za uvrstitev v finale se štejeta dva najvišja dosežka iz vseh treh tekmovalnih krogov. Glede na dosežke v finalnem tekmovanju se najboljši tekmovalci uvrstijo na mednarodno tekmovanje. Žiga Škalič je na državnem tekmovanju v svoji kategoriji premagal vse in dosegel 1. mesto. S tem si je zagotovil povabilo na mednarodno tekmovanje, ki je potekalo na Politehnični nacionalni univerzi v ukrajinskem Lvovu.

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.