https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

V Pomurju dve mesti z nazivom Prostovoljstvu prijazno mesto 2018

18.05.2018 ob 6:10  

Slovenska filantropija je v torek, 15. maja, v Kulturnem domu Krško, na prireditvi Slovesni dan prostovoljstva, podelila nazive »Prostovoljstvu prijazno mesto 2018.« Med dobitnicami naziva sta ponovno murskosoboška občina in Občina Gornja Radgona.

Slovenska filantropija med 14. in 20. majem 2018 tradicionalno organizira Nacionalni teden prostovoljstva, letos pod naslovom »Prostovoljstvo kot vezivo družbe«. Njegov namen je praznovanje prostovoljstva ter prostovoljskih organizacij in zahvala prostovoljcem za njihovo udejstvovanje.

S podelitvijo naziva »Prostovoljstvu prijazno mesto« so bile po mnenju Slovenske filantropije in članic Slovenske mreže prostovoljskih organizacij izbrane tiste občine, ki prepoznavajo pomen prostovoljskega dela občanov za življenje v njihovi skupnosti, cenijo njihovo delo, podpirajo prostovoljske organizacije in namenjajo del občinskih sredstev za razvoj prostovoljstva v svoji občini.

Prejemnice naziva so bile letos poleg Mestne občine Murska Sobota in Občine Gornja Radgona še Občina Kamnik, Občina Črna na Koroškem, Občina Hrpelje-Kozina, Občina Krško, Občina Laško, Mestna občina Ljubljana, Občina Radlje ob Dravi, Občina Ravne na Koroškem, Občina Sevnica,  Občina Sežana, Občina Slovenske Konjice, Občina Škofja Loka, Občina Trbovlje, Mestna občina Velenje, Občina Žalec, Občina Grosuplje, Občina Kočevje, Mestna občina Kranj, Občina Medvode, Občina Postojna, Občina Tržič in Občina Vodice.

Mestna občina Murska Sobota je naziv pridobila »za stalno spodbujanje prostovoljstva s podporo v razpisih; na področju socialnega varstva in zdravja, vključevanja prostovoljcev kot kriterij za sofinanciranje; za utečen način zahvale prostovoljcem s podelitvami priznanj Naj prostovoljec, Naj prostovoljska organizacija, Naj društvo in Naj dogodek ter za aktivno partnerstvo pri dobrodelnih bazarjih v občini.«

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.