https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Nekdanji direktor RRA Mura na sodišču

Murska Sobota, 23.05.2018 ob 6:00  

Na okrožnem sodišču v Murski Soboti je včeraj potekal predobravnavni narok za nekdanjega direktorja Regionalne razvojne agencije Mura (RRA) iz Murske Sobote, Danila Krapca. Nekdanji direktor je obtožen več kaznivih dejanj, povezanih z vodenjem RRA Mura, zaradi možnosti dogovora s tožilstvom pa naroka niso opravili.

Po razkritju, da ima RRA Mura za več kot 800.000 evrov dolga, so poslovanje agencije začeli preiskovati kriminalisti, družbeniki agencije pa so Krapca razrešili s položaja. Kmalu zatem je RRA Mura končala v stečaju. Pred stečajem so nadzorniki agencije ugotovili, da naj bi Krapec prikrival dejansko stanje, RRA pa naj bi tudi nenamensko porabljala denar.

Nekdanji direktor Krapec je takrat povedal, da ni nikoli nikogar poskušal preslepiti ali nenamensko uporabil sredstev. Prav tako pa, da ni oškodoval javnih sredstev in ni nikoli zlorabljal položaja ali zaupanja z namenom protipravne pridobitve kakršnekoli nagrade oziroma prejemkov.

Kriminalisti proti odgovorni osebi že julija 2016 podali kazensko ovadbo

Na Policijski upravi Murska Sobota so že julija 2016 pojasnili, da so kriminalisti proti odgovorni osebi podali kazensko ovadbo za štiri kazniva dejanja preslepitve pri pridobitvi in uporabi posojila ali ugodnosti. Odgovorna oseba naj bi v letih od 2010 do 2015 nenamensko uporabila sredstva in s tem oškodovala javna sredstva v višini najmanj milijon evrov.

Obenem so kriminalisti podali kazensko ovadbo za kaznivo dejanje zlorabe položaja ali zaupanja pri opravljanju gospodarske dejavnosti. Od leta 2011 do 2014 naj bi odgovorna oseba v letnih poročilih članom nadzornega sveta prikazovala nerealno finančno stanje družbe. Na osnovi tega so člani nadzornega sveta odgovorni osebi v omenjenih letih odobrili za okoli 20.000 evrov nagrade ter izplačil za uspešnost poslovanja.

Krapec se o krivdi ni izjasnil, sojenje se začne julija

Kot je pred narokom povedal zagovornik Krapca, še niso imeli možnosti pogovora s tožilstvom, in je zato predlagal preložitev. Zaradi strinjanja tožilstva s tem predlogom, je sodnica Nataša Pavlič Goldinskij obravnavo preložila. Na okrožnem sodišču v Murski Soboti obtožnice tako niso prebrali, Krapec pa zadeve ne bo komentiral do konca sodnih postopkov. Nekdanji direktor Krapec se tako o krivdi ni izjasnil, sojenje pa se predvidoma začne julija.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      23.05.2018 ob 8:43 gost_ gost

      Slabo mi je, kda vidin toga Krapca...na bruhanje mi ide.

      9 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      23.05.2018 ob 9:30 gost1 gost

      od sklede odstraniti vse člane nadzornega sveta in krapca, pobrat čisto vse premoženje in na sramotilni steber vsak mesec enkrat za dva dni. da bo kazen vzgojna.

      10 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      23.05.2018 ob 12:31 za goričko gost

      https://youtu.be/N5wFx-008lw

      1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      23.05.2018 ob 20:04 febo gost

      Ali bo vse zastarelo ,ali pa bo dobil šest mesecev pogojno .Ker tisti na sodišču tudi niso kaj dosti boljši od Krapca ,Temlinove in mnogo takšnih pacientov

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      23.05.2018 ob 20:54 Pfg gost

      Ziher de zastarelo. Tau je vse ena velka mafija. Isto de tudi za odgovorne mura05. Tan tudi spilajo na tau karto:)

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      24.05.2018 ob 7:56 TNT gost

      To so prekmurske kapacitete. Znanost od znanosti. Potem pa ugotovijo zlorabe položaja in ostala kazniva dejanja. Kako jga ni sram po Soboti hoditi. Nekoč pa se je imel za emiinentneža Lažnega eminentneža.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      25.05.2018 ob 13:25 gost

      Vsi, ki so krsili na vodilnih mestih in jim je dokazano, bi morali opravljati druzbeno koristna dela! Kosnja trave ob cestah je nujna in to bi bilo idealno za gospode v kravatah, ki so se na racun delavcev obogatili, ali kako drugace mesetarili!!!!!!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      25.05.2018 ob 15:24 gost

      Tako je !!!! Bando je potrebno odstraniti in primerno ( nagraditi ) !

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.