https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

Pomgrad most v Vuhredu obnovil pred rokom

25.05.2018 ob 11:40  

V torek, 22. maja, je bil v uporabo predan temeljito obnovljen in razširjen most čez reko Dravo v Vuhredu. Obnovo mostu vredno 3,4 milijona evrov je podjetje Pomgrad zaključilo več kot mesec dni pred rokom. Hkrati z rekonstrukcijo mostu je potekala tudi prenova bližnjega železniškega nadvoza in povezovalne rampe med objektoma. Zaradi zahtevnosti obnove dotrajane konstrukcije je bila obnova nad in pod vodno gladino inženirsko zelo zahtevna ter je zahtevala uporabo inovativnih tehnologij in metod.

Obnova dotrajanega mostu se je pričela septembra 2016 in je bila v gradbenem smislu izjemno zahtevna. Šlo je namreč za prvo tovrstno temeljito rekonstrukcijo objekta v Sloveniji, saj je bil obstoječi most tako dotrajan, da ga je bilo potrebno celostno sanirati. Zaradi velikega obsega del, ki so potekala tudi pod vodo, je bila obnova objekta še toliko bolj zahtevna. Zahtevnost obnove je še dodatno  oteževal visok pretok reke Drave in zelo zmanjšana vidljivost pod vodo.

Operativni vodja projekta Leon Ruhitel je ob dokončanju obnove mostu povedal: »Obnova je vključevala okrepitev temeljev, stebrov, opornikov, nosilcev in izgradnjo popolnoma novega krova objekta. Prekladno konstrukcijo smo popolnoma povezali s kontinuirnimi zunanjimi kabli in jo namestili na nova ležišča ter vgradili nove dilatacije.«

Po obnovi je širina mostu, povezovalne rampe in železniškega nadvoza še enkrat širša kot pred obnovo in omogoča poleg motornih vozil tudi varen obojestranski prehod kolesarjem in pešcem. Zadovoljstvo ob otvoritvi tega zahtevnega objekta je še večje, zaradi zadovoljstva in ponosa domačinov na novo pridobitev.

V Pomgradu z uspešnim dokončanjem tovrstnih projektov dokazujejo, da lahko  z znanjem in izkušnjami svojih strokovnih in gradbenih ekip gradijo, obnavljajo in izvajajo tudi tehnično izjemno zahtevne projekte.

Foto: Pomgrad

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      25.05.2018 ob 12:01 gost

      ka si nouri, cilou moust znaju popraviti, ala jim vera, tou je firma, zaj pa Polaniči dati nagradu, ka je fejst delavce tiru.

      10 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        25.05.2018 ob 12:44 inging gost

        Ne blebeči o stvareh, ki jih ne poznaš. Včasi je sanacija težja od novogradnje in tud so morali dečki celega praktično na novo naredit, od temeljev pod vodo do razširtve vozišča. Lahko izraziš spoštovanje do znanja, če pa ne razumeš pa raje bodi tiho ali pa idi nabijat pod kakšo politično temo, ker si žaljivi s tem banaliziranjem stvari.

        11 10 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      25.05.2018 ob 15:10 gost

      Bravo! Vsa čast pomgradovim inženirjem , skupaj z delovno silo ,da so takle zahteven objekt naredili !

      3 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      25.05.2018 ob 15:13 muti barič gost

      baje je polanič obečo v soboti de delo tu most ki se bo zval most povezanih sd saj itak nimajo svojih delavcev kajti si bežijo iz pomgrada za minimalca noče delat delajo ramadanci in šiptari in bosanci domači so avstriji za več pejnez polanič naj rajši pove kelko je že prek vez dobo delo z pejnezami se vse da delat

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      25.05.2018 ob 15:34 gost

      inging, tij si eden običan budala, upam, da imaš svoj poklic in tudi upam, da ga obvladaš? most je zato, da se bodo čezenj prevažali, kmet žanje pšenico zato, da bo imel korist od tega, toda najprej si mora kmet PRIPRAVITI NJIVO ZA TO, DA BO LAHKO ŽEL. Torej, tudi most se je mogel popraviti, DA SE ČEZENJ LAHKO VOZIJO LJUDJE. NISO GA OBNAVLJALI POKLICNI KUHARJI, TEKSTILCI, MIZARJI itd., ampak kdo že? Po mojem GRADBENIKI, ki VERJETNO nekaj vedo o svojem poslu, za kak denar pa ti je omenil prvi pisec, Polaniču denar, delavcem suženjsko plačilo.

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      25.05.2018 ob 19:04 gost

      muti barič pri gos, Polaniču delajo tisti ,kateri hočejo! Nobeden vas ne sili! Če misliš , da v tujini pada denar iz neba , pojdi tja: Žal Pomgrad da vsepo zakonu!V tej firmi delam že čez trideset let in me nikamor ne vleče ker se nikjer ne cedi mleko in med in sem si tudi tukaj zaslužil dostojno življenje. Samo delat je treba nepa sanjariti o lepem življenju!

      1 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        25.05.2018 ob 21:14 imre gost

        19:04 .......... No malo opiši tisto leto ,ko ste se z podpisi odpovedali regresu . To si pozabo ,kaj si doživel v tridesetih letih .Vi brezi regresa glavni šefi in gospodične pa v Dubaj .Da ne boš pisal ,da ni res .

        9 0 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      26.05.2018 ob 10:45 gost

      Eni so celi život samo na številu pri polaniču za regres dobijo bone od panvite na koncu leta in tisto stare klobase ki je jim rok pretekel eni nesmejo nič dati v javnost o plačah in pranju denarja prek ramadana vi samo delajte za minimalca

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.