https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Razkrižje gostilo 250 pohodnikov iz Slovenije, Poljske, Hrvaške in ZDA

27.05.2018 ob 10:00  

Na Razkrižju so že 14. leto zapored organizirali tradicionalni pohod Pomlad v prleških goricah-Dan odprtih kleti in veselih ljudi, ki je v soboto, 26. maja, privabil 250 ljudi. Pohodniki so prihajali z različnih koncev Slovenije, iz Hrvaške, Poljske in tudi ZDA, domačinov je bilo zelo malo. Župan Razkrižja Stanko Ivanušič je med pohodom poprijel za mikrofon in poskrbel za zanimivo vodenje, ob tem so mu družbo delali različni sogovorniki. 


Start pohoda je bil center Zavirje na Razkrižju, nato se je pot nadaljevala proti Vidovemu izviru. Sledil je vzpon na vinorodne griče, kjer so se pohodniki ustavili na vinogradniški kmetiji Krampač v naselju Kopriva in turistični kmetiji Dervarič v naselju Šprinc. Pot se je skozi naselje Globoko zaokrožila nazaj proti Razkrižju, kjer so vsem pohodnikom pripravili kislo juho. Startnina je znašala 15 evrov in vključevala prikupen žepek z vinskim kozarcem.  Za otroke do 12. leta je bil pohod brezplačen. Organizator je Turistično narodopisno društvo Razkrižje v sodelovanju z občino Razkrižje ter vinogradniki z območja Razkrižja in Ljutomera.  

Namen pohoda je promocija prleške regije z vsemi njenimi znamenitostmi, vini in izvrstno kulinariko, ki je značilno za to območje. Na posameznih točkah oziroma postojankah so pohodniki lahko degustirali več vrst belih vin ( sauvignon, laški rizling, rumeni muškat, traminec in druge). Ob tem so lahko poskusili tudi več različnih vrst peciva, tradicionalno prleško tünko in ocvirkovce ter prekmurski langaš, kjer seveda ni smel manjkati tudi česen.

Pohod organizirajo vsako leto, ne glede na vreme. Marsikdo na pohodu ni bil prvič, nekateri so temu pohodu zvesti že od samega začetka. Dobra volja ljudi ne manjka, pohodniki pa si vzdušje popestrijo tudi s pesmijo in glasbo. Pohodniki iz Splita so peli dalmatinske pesmi. 

Pot skozi vinograde, travnike in gozdove je na posameznih postojankah ponujala tudi proizvode sadja (sadne sokove), bučna semena, degustacijo bučnega in drugih manj znanih hladno stisnjenih olj (orehovo, konopljino, laneno). 

Več fotografij v spodnji galeriji... 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      27.05.2018 ob 11:26 imre gost

      Pofarbani je tüdi poleg

      9 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      27.05.2018 ob 12:56 VANČ gost

      Iz seh Drzžav so prisli KŠENKI GEST IN LOKAT SAMI ....LAKOTNJAKI...

      7 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      27.05.2018 ob 15:15 gost

      Hej, pofarbani je menjal bravo. Zdaj je rjavolasec😂😂😂😂😂

      11 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      28.05.2018 ob 7:57 Marija gost

      Samo da se je in pije

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.