https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Pred sto leti je bila razglašena Murska republika

Murska Sobota, 29.05.2019 ob 8:00  

V središču Murske Sobote je bila iz balkona sedanjega hotela Zvezda, na današnji dan, 29. maja 1919 ob 11.30, razglašena Murska republika, ki je obstajala zgolj 6 dni.


Iz omenjenega balkona je njen voditelj Vilmoš Tkalec prav na današnji dan razglasil samostojno Mursko republiko, ki naj bi združila vse Prekmurce v eni pokrajini, temeljila pa na enakopravnosti, demokraciji in pravični razdelitvi zemlje.

Kljub temu, da je zatrta republika obstajal zgolj šest dni, ima velik zgodovinski pomen za Prekmurke in Prekmurce.

Ozemlje takratne Murske republike:

 

 

 Foto: sites.google.com

Zastava Murske republike:

Foto: sites.google.com

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      29.05.2019 ob 10:06 Rexpublika gost

      Živel den Prekmurske Republike !

      26 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      29.05.2019 ob 11:38 prekmurec gost

      Vilmoš Tkalec,takoimenovani velki morilec,Mađaron ter izdajalec..Neven zakuj sploj omenajte toga pokvarjenca,pffujjj ga boj,naj se cvri v pekli nasnaga ena...Je mou un idejo kak jegov pajdaš Lenin,napraviti utopijo,se jemi je šlo samo za pejneze,nej pa za narod..Ovak pa veseli din Prekmurje republika din ...

      16 19 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      29.05.2019 ob 12:49 77 gost

      Po 100 letih je čas da se spet pridružimo Madžarski,ker v tej državi živijo sami idioti in psihični manipolatorji in hipohonderji.Bolje bi pa bilo če bi se Jugoslavija že prebudila,ker že dolgo spi ampak vem da se bo 100% in bo spet lepo kot nekoč ali pa še lepše.

      27 21 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        31.05.2019 ob 21:57 someone gost

        Ite vi samo pod Madžarsko, pa te vidli kakšne so tan razmere. Naslednjič malo premislite, prlej kak takšne bleknete.

        9 1 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      29.05.2019 ob 17:24 Nekdo gost

      Dokler bomo pljuvali po naši preteklosti in tudi sedanjosti, se ne bo nič spremenilo. Naši zanamci bodo pljuvali po nas. tudi na tiste, ki sedaj pravijo pffujjj.

      20 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.