https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Kaj se gradi ob Noršinski ulici v Murski Soboti?

07.06.2018 ob 13:00  

Gradbišče ob Noršinski ulici v Murski Soboti je marljivo obljudeno že nekaj časa. Predstavljamo vam nekaj podrobnejših informacij, ki smo jih o objektih in projektu dobili s strani podjetja Imo-Real, ki izvaja gradbena dela na tej lokaciji.


Nov trgovski objekt in nova prometna ureditev

Z gradnjo novega trgovskega objekta se zaključuje sklop trgovskih objektov ob Noršinski ulici, kot je predvideno v občinskem podrobnem prostorskem načrtu. S tem se tudi vzpostavlja nova prometna ureditev, ki bo bolj varna in primernejša za vse uporabnike trgovin ter gostinskih lokalov na tem območju Murske Sobote.

Zapletov ne pričakujejo, najemniki še niso znani

Ker gre za znani postopek gradnje trgovskih objektov, na Imo-Realu gradbenih zapletov ne pričakujejo, dela pa trenutno potekajo po načrtu. Načrtovani rok dokončanja gradnje je začetek septembra 2018, najemniki prostorov zaenkrat še niso znani, bodo pa objavljeni pred uradno otvoritvijo objekta.

Nova poslovalnica KiK

Neuradno smo izvedeli, da naj bi se odprla nova poslovalnica KiK. Tekstilna diskontna trgovina s kratico KiK "Kupec je kralj", ki je vodilni slogan tekstilnega ponudnika od njene ustanovitve leta 1994.

Kot zanimivost velja omeniti, da je podjetje KiK Slovenija, svojo prvo poslovalnico odprlo leta 2007 prav v Murski Soboti.

V Pomurju smo med vodilnimi po številu trgovin na prebivalca

Podatki statističnega urada RS kažejo, da imamo v Pomurju za vsakih 165,3 prebivalca zgrajeno eno trgovino. Tako pristanemo na tretjem mestu, prekašata nas le spodnjeposavska in obalno-kraška regija, kjer ima vsakih 137 oz. 129 prebivalcev “svojo” trgovino. Slovensko povprečje znaša 168,4 prebivalca na posamezno trgovino. Po kvadraturi trgovinskih prostorov z 1,47 kvadratnega metra na prebivalca pristanemo na četrtem mestu.

 Več fotografij v spodnji galeriji...

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      09.06.2018 ob 14:08 pizde gost

      folga toga sranja. ka delate to pustite vsaj neka zemle na meri

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.