https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

SLS na poti vrnitve v slovenski parlament

01.06.2018 ob 13:50  

Zadnji dan pred volilnim molkom ankete nakazujejo, da se bo v parlament ponovno prebila tudi Slovenska ljudska stranka. V nedeljo bo odločal vsak glas.


Javnomnenjska anketa, ki jo je za časopisni hiši Dnevnik in Večer od 21. do 31. maja 2018 opravljala agencija Ninamedia, nakazuje na izjemno izenačen boj političnih strank. Med osmimi strankami, ki jim trenutno kaže najbolje, je le Slovenska ljudska stranka tista, ki ji podpora raste iz tedna v teden.

Slovenska ljudska stranka je v zadnjih letih doživela temeljito prenovo. Pomladila je svoje vodstvo in program, s katerim so postavili v ospredje kmete, delavce, mlade, upokojence, gospodarstvenike. Kot najmočnejša stranka na lokalni ravni poudarjajo, da je za kvalitetno in dostojno življenje vseh Slovencev potrebno, da se vsi predeli Slovenije enakomerno razvijajo.

Po mnenju političnih strokovnjakov spada Slovenska ljudska stranka med terensko najmočnejše stranke, na kar nakazuje tudi letošnji tabor ob 30. letnici stranke, na katerem se je zbralo več kot tri tisoč ljudi. Mnogi tako napovedujejo, da bo ravno Slovenska ljudska stranka močno pozitivno presenečenje nedeljskih volitev.

Ker je Slovenska ljudska stranka bila vedno izjemno močna ravno na severu-vzhodu države, v Prekmurju, obstaja velika verjetnost, da bodo novi poslanci Slovenske ljudske stranke izhajali ravno iz Prekmurja. V murskoboškem volilnem okraju kandidira Maja Papič Lindič, v lendavskem Rok Zver, na Goričkem pa podpredsednica SLS Jasmina Opec Vöröš, ki velja za enega najmočnejših adutov stranke na letošnjih volitvah in pri kasnejšem oblikovanju nove vlade.

Foto: SLS

Za ponovni vstop Slovenske ljudske stranke v slovenski parlament in za močnejši glas Prekmurja v Ljubljani bo tako na nedeljskih volitvah pomemben prav vsak glas.     


PR

 

 

 

    Fotogalerija