https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

S projektom Stara plastenka za novo življenje, prispevali za nakup ultrazvočne naprave srca za novorojenčke

 

V celomesečnem ozaveščevalno-humaniteranem projektu »Jaz, ti mi za Slovenijo – stara plastenka za novo življenje zbrali več kot deset tisoč petsto kilogramov odpadnih plastenk PET ter 3686 evrov podarili Splošni bolnišnici Murska Sobota za nakup ultrazvočne naprave srca za novorojenčke.


Projekt, ki ga organizira Rdeči Križ Slovenije poteka že četrto leto. Letos so skupaj s preko 170 slovenskimi šolami in vrtci izpeljali celomesečni ozaveščevalno-humanitarni projekt Jaz, ti mi, za Slovenijo – stara plastenka za novo življenje. Zbrali so več kot deset tisoč petsto kg odpadnih plastenk PET. Simbolični ček  za 3.686 evrov, kolikor znašata skupni znesek od njihove prodaje in izkupiček dobrodelne dražbe majice zlatih košarkarjev, so predsednica društva Tandem Zagorje Jelena Jerin, generalna sekretarka RKS, Renata Brunskole in vodja Dinosovega programa nekovin in embalažne sheme Unirec, Goran Ambrož predali vrednostni bon za 3.686 evrov, Splošni bolnišnici Murska Sobota za nakup ultrazvočne naprave srca za novorojenčke.

Direktor Splošne bolnišnice Murska Sobota dr. Bojan Korošec je ob tem povedal, da so počaščeni, da so prejemniki donacije v letošnji akciji. S tem so dobili možnost nakupa ultrazvočne naprave srca za novorojenčke, s katero bodo lahko bolje poskrbeli za novorojenčke. 

 

Projekt je namenjen zmanjševanju odpadnih snovi oziroma recikliranju odpadnih PET plastenk in je del sklopa Plastenka za plastenko. Mlade ozavešča o krožnem gospodarstvu in  pozitivnem vplivu na okolje, saj plastenk po uporabi ne zavržemo, ampak jih ponovno uporabimo. To je primer naprednega krožnega gospodarstva, saj ima reciklirani izdelek enako uporabno vrednost kot vir surovine, iz katerega je izdelan.

Projekt mlade spodbuja tudi k dobrodelnosti, saj je bilo mogoče s poslanim sporočilom prispevati 1 evro. Sredstva so se v humanitarni namen zbirala pri RKS in so v letu 2018 namenjena Splošni bolnišnici Murska Sobota za sofinanciranje ultrazvočne naprave srca za novorojenčke

Na slovesnem dogodku, ki je potekal v jedilnici Službe bolnišnične prehrane in dietoterapije Splošne bolnišnice Murska Sobota, so podelili tudi priznanja in nagrade, ki so jih prejeli mladi ustvarjalci, ki so sodelovali v ustvarjalno-raziskovalnem natečaju, ter ustanova, ki je zbrala največjo količino plastenk na otroka. Zmago so si letos prilužili učenci OŠ Dolenjske Toplice z več kot 10 kilogrami na učenca. Nagrado, 1320 evrov, je prispeval pokrovitelj glavne nagrade, podjetje Ekoigra.

Foto: rks.s

Zbiranje, ustvarjanje in raziskovanje Otroci in mladi so lahko sodelovali na dva načina: z doslednim ločevanjem in zbiranjem odpadnih plastenk PET v svojih ustanovah ter s svojimi izdelki v nagradnem ustvarjalno-raziskovalnem natečaju o nastajanju, zbiranju, predelavi in izdelavi recikliranih plastenk PET. Izdelki so bili objavljeni na FB profilu akcije Jaz, Ti, Mi za Slovenijo.

»Ponosni smo, da je naša ideja dobro sprejeta tako pri mentorjih kot tudi otrocih in širši javnosti. Želimo, da bi se v projekt vključile vse slovenske izobraževalne ustanove, ki bi na učencem prijazen način vzgajale odgovorne in družbeno aktivne ljudi«, je povedala predsednica društva Tandem Zagorje Jelena Jerin.

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      07.06.2018 ob 9:14 gost

      Sam ne vem, kaj bi rekel, da obstajajo plastenke, da se rešujejo življenja. Potem se pa govori, kam z odpadkom. To je sistem, lopovi pa kar naprej naj polnijo žepe in za take stvari ne dajejo denarja, oziroma ga kradejo.Prideš do zaključka, kako HUDIČA BI DELALE BOLNIŠNICE, ČE NEBI BILO PLASTENK ???. Plastenka sveta vladar, škoda da nam pred dnevi morje ni naplahnilo več sranja - plastičnega. Da ni sredstev v državi za take potrebe, zakaj le so sredstva že 28 let skupne druge Švice -ala Slovenija?

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      07.06.2018 ob 10:21 šanči gost

      To ste napisali .Zadnjč,ko pa so bile preiskave trem glavnim,ki mislijo,da je bolnica njihova last pa niste poročali .Gre se za 22,000 tisoč € katerih so si izplačali

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      07.06.2018 ob 19:09 Gost janček gost

      Izpačano je bilo tistim, ki so nej mogli izkoristiti dopusta...

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        08.06.2018 ob 16:47 dopust gost

        Gost janček ......... Tij ne motaj,da so glih ti glavni tak zaposleni nebesko,da ne bi mogli koristiti dopusta .To lahko verjamete samo vi eni,ki vam lahko v megli prodajo meglo .Delal sem tudi jaz in ne v bolnici in res nisem mogel koristiti dopusta ,ker sem bil varilec in veči del na terenu po državah ..Ko sem vprašal,če mi ga izplačajo so mi rekli za kaj nisi izkoristil in vsega vraga so se izgovarjali . Ko sem omenil tožbo so mi komaj izplačali .Ampak tile gospodi v bolnici ,ki ne delajo ne sobote ne nedelje in,da oni niso mogli koristiti dopusta lahko verjame samo totalno ne razumen človek

        1 0 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.